Ljepota i relax Prirodno lijepa 11. kolovoza 2016.

Uradi sama: “Peel off” maska od bjelanjaka uklanja mitesere

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako se peel of maske malo teže pripremaju. One moraju biti prave debljine i gustoće, tako da ih možeš oguliti s kože, ali ove maske su najbolje za uklanjanje mitesera i odumrlih stanica, a najbolje su jer su prirodne i sama kontroliraš što stavljaš u njih.

Peel of maska od bjelanjaka

Želiš li ukloniti mitesere sa svog lica? Pomiješaj šećer u prahu s jednim bjelanjkom i primijeni masku na cijelo lice. Nakon toga stavi  maramicu na lice. Nježno prelazi maramicom preko lica kako bi zagladila smjesu. Nakon toga, nanesi još jedan sloj bjelanjaka i šećera. Ostavi ovu masku na licu šest do osam minuta. Kad se osuši, oljušti s papirnatom maramicom.

Maska od zelenog čaja i limuna

Prvo skuhaj zeleni čaj, a zatim iscijedi jedan limun u njega. Pomiješaj žlicom ove dvije tekućine, a zatim dodaj želatinu u prahu. Ugrij smjesu u mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi. Promiješaj smjesu i ponovno je nanesi na lice. Pokrij cijelo lice i ostavi masku na licu 10 minuta. Zatim pažljivo oguli masku s dna lica prema gore.

Peel of maska od naranče

Osušite koru naranče na suncu. Nakon dvodnevnog sušenja, napravi prah od kore. Skuhaj jednu šalicu vode na srednjoj temperaturi. Dodaj šećer u šalicu i otopi polako šećer u vodi. Dobit ćeš ljepljivu tekućinu. Dodaj jednu žlicu sušenog praha naranče u ovu tekućinu. Pomiješaj sve zajedno i primijeni na lice. Ostavi masku na 10 minuta, a zatim je oljušti. Ne samo da će te to osloboditi mitesera, već će ukloniti i odumrle stanice s kože.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.