Ljepota i relax Wellness 21. travnja 2017.

Najmlađi certificirani učitelj joge svu zaradu donira djeci oboljeloj od raka

Foto: Care4yoga
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tabay Atkins definitivno nije tipičan jedanaestogodišnjak. Činjenica da je on najmlađi certificirani učitelj joge u SAD-u je samo jedna od stvari koje ga čine posebnim.

Jogu je otkrio vrlo rano, već sa 6 godina. Naime, tada je njegova majka, Sahel Anvarinejad, počela vježbati jogu da bi se lakše nosila s kemoterapijom. Upravo je ona nadahnula Tabaya da prihvati jogu kao svoj poziv.

"Vidio sam kako je joga pomogla mojoj mami da se izliječi. Zato sam ju odlučio naučiti, da bih ja mogao pomagati drugima da ozdrave poput nje", objašnjava Tabay.

Etika joge: osnovna pravila

Od mamina pomoćnika do certificiranog učitelja

Nakon oporavka, Sahel je 2013. otvorila vlastiti joga studio, a Tabay joj je često pomagao u vođenju tečajeva. Vremenom je odradio dvjestosatni tečaj za certificiranog učitelja joge i tako sa samo 11 godina postao najmlađi stanovnik SAD-a u posjedu tog certifikata.

 

A post shared by Tabay Atkins (@tabayatkins) on

Trenutno vodi 3 tečaja, a upravo na njegovim satovima ima najviše polaznika. Radi s različitim skupinama ljudi, uključujući i djecu s autizmom. Osim što je izvrstan učitelj joge, Tabay je i talentirani glumac, prenosi yogajournal.com.

Joga pokazala sjajne efekte na seksualni život žena

"Nije riječ o fleksibilnosti, riječ je o zacjeljivanju tijela i uma. Volim promatrati napredak koji ljudi postižu iz tečaja u tečaj", objašnjava Tabay svoju ljubav prema jogi.

Ako te sve ovo nije dovoljno impresioniralo, možda hoće činjenica da Tabay sav novac koji zaradi kroz tečaje donira djeci oboljeloj od raka. Cijena nije fiksno određena već svatko donira koliko može.

Zašto sve više liječnika savjetuje jogu kod bolova u donjem dijelu leđa?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.