Ljepota i relax Prirodno lijepa 25. rujna 2017.

Tri postupka u njezi lica nakon kojih ti neće trebati puder

Lice1_1450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Besprijekoran ten temelj je dobrog make-upa, a ovo je rutina koju trebaš priuštiti svojoj koži da bi ti kroz koji tjedan izgledala kao da uvijek imaš puder na licu.

Piling kiselinama - kad nam koža izgleda beživotno i umorno, najčešće su razlog za to nakupljene odumrle stanice kože, što znači da je vrijeme za dobar piling. Stanice kože se prirodno obnavljaju svakih 28 dana, ali kako starimo, ovo razdoblje obnove se produljuje, što znači da svojoj koži trebaš pomoći pilingom. Dermatolozi preporučuju pilinge s kiselinama, primjerice glikolnom ili mliječnom, jer će one odmah popraviti izgled tvojih pora i dati ti svježinu licu.

Limunu_2 Možda te zanima... Kiseline protiv akni i pigmentacija Ljepota i relax

Masaža lica - ako si ikad bila na masaži lica, znaš da ona daje trenutni lifting i taj efekt ne traje dugo. Zato bi bilo dobro da sama naučiš neku masažnu tehniku (npr., uguglaj Zogan ili Gankin masaža) i sama izmasiraj svoje lice nekoliko puta tjedno. Masaža može pomladiti kožu lica, jer poboljšava cirkulaciju na površini kože i nakon nje ćeš odmah izgledati osvježeno.

Lice2_1 Možda te zanima... Kako se pravilno izvodi masaža lica? Ljepota i relax

Priušti si dozu vitamina C - ovaj vitamin poznat je po tome da odmah daje sjaj licu, ali kad se koristi dulje vrijeme, on ima sposobnost uklanjanja pigmentacijskih mrlja, pomaže stvaranju kolagena, čine lice blistavijim i zaglađuje bore. Zato se isplati uložiti u jedan dobar serum koji ćeš redovito koristiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.