Ljepota i relax Prirodno lijepa 20. veljače 2017.

Tri navike uz koje ćeš spriječiti pojavu zanoktica

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zanoktice su upalni procesi na korijenu nokta. Nastaju zato što nokat raste mnogo brže nego kožica oko njega te dolazi do njezina razvlačenja i pucanja i stvaranja bolnih ranica. Ako se ne liječe, ranice se mogu inficirati što u konačnici može uzrokovati gubitak nokta.

Pravilna njega ruku i noktiju sprječava pojavu neurednih zanoktica. Riješi problem u tri koraka:

  • Opuštajuća kupka - napravi kupku za nokte: u dvije posudice (za svaku ruku) dodaj po 2 dcl tople vode i nekoliko kapi limuna. Uroni prste na pet minuta da ti omekša koža, i odstrani eventualne mrlje oko vrhova prstiju.
  • Pomicanje kožice - nježno 'poguraj' kožicu drvenim štapićem prema korijenu nokta. Za potiskivanje možeš iskoristiti i onaj klasični štapić iz seta za kućnu manikuru s gumenim vrhom.

Ruke_7 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Njegujući balzam - zagrij malo maslinovog ulja i dok je toplo dobro ga utrljaj u nokte, kožicu oko noktiju i površinu ruku. Navuci tanke pamučne rukavice i lezi u krevet. Ponovi ovaj ritual barem dva puta tjedno.

Pročitaj više o njezi ruku i zanoktica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.