Ljepota i relax Zdrava koža 14. veljače 2019.

Limun i agava protiv staračkih fleka, bjelanjak i ocat protiv bora

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljepota je postala prioritet ljudima diljem svijeta. Odgajani smo i rasli smo da cijenimo ljepotu kao važan dio naših života. Ujutro nakon buđenja stanemo pred ogledalo i krenu kritike, osuđivanja ili divljenje ljepoti, našim oblinama, kilama, atributima - poznato?

Plastična kirurgija je postala jedna od najprofitabilnijih industrija, na čelu s Južnom Korejom koja je vodeća po kirurškim postupcima. Savršenstvo je postao glavni prioritet, a koža i izgled postaju simbol savršenstva. Njegovana i besprijekorna koža simbolizira društveni položaj pojedinca, što dovodi do toga da milijuni ljudi odlaze pod nož kako bi se uklopili u kalup društva. Međutim, postoje određeni, a manje ekstremni načini da bi imala zdravu i blistavu kožu.

Akne_3 Možda te zanima... Je li istina da koža sklona aknama sporije stari? Ljepota i relax

Borci protiv starosti – limun i agava

Iako bismo trebali svi ostarjeti dostojanstveno, ponekad nam je ipak teško prihvatiti činjenicu da se to događa. Naše ruke odaju prve znakove da tijelo stari gdje staračke pjege postaju naš prirodni novi ukras.

Međutim, jednostavan tretman će ti omogućiti da i dalje mladoliko izgledaš bez obzira na tvoju trenutnu životnu dob. Skladna kombinacija limuna, agave, i riže mogu stvoriti čuda na tvojoj koži. Pomiješaj u pastu čitav limun, agavin ekstrakt i zdjelicu kuhane riže. Upravo si dobila odličan piling za svoje ruke.

Nakon 5-10 minuta isperi piling mlakom vodom i usporedi razliku prije i poslije tretmana. Koristi redovito ovaj piling i garantiramo ti da ćeš svojim rukama vratiti mladenački sjaj.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Čarobni bjelanjak

Osjetljiva, nadražena, bubuljičasta koža, ne podnosi različite kemijske supstance koje se nalaze u kozmetičkim proizvodima. Priroda nam je podarila mnoštvo toga, zato ispruži ruke i uzmi bjelanjak i jabučni ocat.

Ovo je izuzetno učinkovit i uvijek dostupan način da usporiš nastanak bora na licu. Pomiješaj dva bjelanjka i žlicu jabučnog octa u zdjelicu. Izmiješaj i nanesi na očišćeno lice. Legni na leđa i suzdrži se od pričanja kako ne bi naborala smjesu na licu. Nakon 15-20 minuta isperi lice mlakom vodom i ponovno osjeti onu mladoliku svježinu kože.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Slanutak i kurkuma kao piling

Između ostalog, žene u Indiji poznate su po svom kvalitetnom tenu. Iako je ova zemlja poznata po nesnosnim vrućinama, vrlo malo žena ima problema s aknama. A njihova se tajna krije u jednom jednostavnom prirodnom receptu - slanutku i korijenu od kurkume. Ovaj piling sprečava pojavu akni, a rješava postojeće.

Pomiješaj dvije šalice sitno mljevenog slanutka i prirodni prah od kurkume, dodaj malo bademovog mlijeka, te sve sastojke umiješaj u glatku pastu. Mješavinu koristi kao piling cijelog tijela. Dobro utrljaj po cijelom tijelu, ostavi da djeluje 30-40 minuta, zatim se istuširaj. Kontinuirana upotreba ovog pilinga, oko 4-6 tjedana, podarit će ti čistu kožu bez akni. Možda ćeš imati malo žućkasti ton na koži, ali kroz par dana se ispere.

Za one koji vole na prirodan način imati besprijekornu, blistavu i lijepu kožu, isprobaj ove savjete. Djeluju ljudima diljem svijeta, vjerojatno će i ti dati isti pozitivan rezultat i besprijekoran sjaj.

Možda te zanima... Mlada i zategnuta koža bez kirurškog zahvata Ljepota i relax
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      sofia11

      Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.