Ljepota i relax Prirodno lijepa 17. kolovoza 2016.

Sunce i more ti gode, ali ne i tvojoj kosi, napravi kompromis

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čuvanje kose na moru počinje prije svega prevencijom, ne dozvoli da ti se kosa previše ošteti, jer nikakva njega (ma koliko kvalitetna bila) neće ti pomoći da vratiš kosu u prvobitno stanje. Prvi korak je da kosu ne izlazeš suncu.

Nakon kupanja u moru kosu treba oprati u slatkoj vodi

 

Ispod suncobrana će na kosu ipak utjecati vrućina i ultraljubičasto zračenje, pa je nošenje šešira na plaži neophodno za aktivnu zaštitu kose. Nemoj previše močiti kosu, jer je voda (vjerovali ili ne) dodatno isušuje. Poslije svakog kupanja u moru obavezno je isperi slatkom vodom, kristali soli koji ti ostanu na kosi mogu se uvući u šupljine u kosi i time je izuzetno oštetiti i dovesti do lomljenja kose. Upotrebom šampona ili losiona sa zaštitom od ultraljubičastog zračenja i prihvaćanjem gore spomenutih savjeta učinit ćeš da se neizbježno oštećenje kose na moru svede na minimum.

 

Ako imaš obojenu kosu, šampon koji koristiš trebao bi imati antioksidanse kako bi ti boja kose izdržala do kraja odmora.

Poslije izlaganja kose slanoj vodi i suncu potrebno je kosu rehidrirati i povratiti joj čvrstoću i sjaj. Koristi hidratantna sredstva i regeneratore po mogućnosti one specijalno napravljene za neutraliziranje neželjenih efekata nastalih na plaži.

 

Obojena kosa treba dodatnu zaštitu

 

Po povratku s ljetovanja posjeti svog frizera, odreži rascvjetale i oštećene vrhove, napravi neki dubinski tretman za oporavak kose (još bolje- nekoliko tretmana) i naravno osvježi boju kose koja je poslije ljetovanja izblijedjela. Brazilsko sušenje još je jedan od načina za oporavak kose.

 

Imaj na umu da je obojena i tretirana kosa daleko osjetljivija nego prirodna i da dok na prirodnu kosu boravak na moru može imati i pozitivan učinak (samo vizualno), tretirana kosa o kojoj ne vodiš brigu će se od desetodnevnog boravka na plaži jako oštetiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.