Ljepota i relax Wellness 20. srpnja 2016.

Savjeti uz koje ćeš izbjeći umor i nadutost nakon putovanja

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako se spremaš na godišnji odmor, možda će ti sljedeći savjeti pomoći da izbjegneš moguće probleme i osigurati ti da tvoje putovanje prođe što bezbolnije.

  • Nikad nemoj uzimati tablete za smirenje prije putovanja. Tijekom puta moraš biti odmorna i pribrana. Zato bolje, prije nego li kreneš na put, napravi masažu s toplim sezamovim uljem koje će te opustiti, a tijekom putovanja stavi malo esencijalnog ulja na čelo. Ono će ti poboljšati cirkulaciju i umiriti mučninu tijekom putovanja.
  • Kada stigneš na odredište, umoči stopala u toplu slanu vodu na nekoliko minuta i osjetit ćeš kako se tvoje tijelo oslobađa stresa. Ovo je posebice korisno nakon dugog planinarenja ili sjedenja u busu ili avionu.
  • Povremeno svoje lice poprskaj termalnom vodom koja će te osvježiti  i nadoknaditi izgubljenu vlažnost kože.
  • Izbjegavaj alkohol i kavu tijekom leta ili dugih putovanja. Alkohol i kofein povećavaju izlučivanje vode iz tijela što dovodi do dehidracije kože. Umjesto toga, jedi svježe voće, pij dovoljno vode i biljne čajeve.
  • Vrlo je važno da tijekom putovanja jedeš redovito. Odličan izbor su lagani obroci poput salata, kuhanog povrća ili žitarica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.