Ljepota i relax Prirodno lijepa 18. lipnja 2017.

Savjet dermatologa: Kako se pravilno riješiti uraslih dlaka?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Urasle dlake su noćna mora svake žene, posebice ljeti kada zbog kratke odjeće i odlazaka na plažu ili bazen redovito brijemo osjetljiva područja. Kako prevenirati njihovu pojavu i što učiniti kako bi ih se riješila?

Prije depilacije - piling!

"Piling će omekšati teksturu kože i ukloniti sve što začepljuje tvoje pore i uzrokuje one blage izbočine nakon brijanja", objašnjava dermatolog dr. med. Dendy Engelman. Piling je općenito dobar za kožu, nevezano uz brijanje, pa bi svakako bilo dobro raditi ga bar jednom tjedno.

6 zabluda o stidnim dlačicama s kojima treba raskrstiti

Izaberi dobru britvicu i preparate

Britvice su s razlogom jednokratne i svakim ponovnim korištenjem stare britvice povećavaš šanse za stvaranje uraslih dlaka. Brijanje suprotno od smjera rasta dlačica rezultira glađom kožom, ali i većom šansom za urasle dlake. S druge pak strane, brijanje u smjeru rasta dlačica neće dati toliko dobar rezultat, ali i urasle dlake će se mnogo teže pojaviti u tom slučaju.

Hidratacija kože nakon brijanja je jako važna i nije je dobro preskakati. Hidratizirana koža lakše propušta dlačice da rastu, dok je suha tvrđa i neprobojnija, pa se češće javlja urastanje.

Izradi svoju šećernu pastu

Suzdrži se od čupanja

Poriv da upotrijebiš pincetu čim primjetiš uraslu dlaku trebaš odmah obuzdati. Umjesto toga, dr. med. Engelman preporučuje da područje urastanja namažeš kemijskim sredstvom s retinolom, koje će razbiti stanice koje prekrivaju dlaku i omogućiti joj da izraste van, a ublažit će i crvenilo.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ako se baš nikako ne možeš suzdržati od čupanja, prethodno dezinficiraj pincetu, a područje nakon čupanja namaži antibakterijskim sredstvom, prenosi Health.

Najčešće greške prilikom depilacije

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.