Ljepota i relax 11. siječnja 2016.

Bez spavaćice u krevet, molim!

Gola-Zena
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prirodno je da smatramo kako uvijek možemo biti još bolje i ljepše, ali uslijed silne težnje za savršenstvom, često prestajemo voljeti i cijeniti svoje tijelo. Zato, makni taj ručnik nakon tuširanja, zastani i dobro se pogledaj u ogledalo. Počni voljeti sebe takvu kakva jesi već danas i podigni samopouzdanje spavanjem bez spavaćice

Žene se češće srame biti gole pred partnerom nego što je to slučaj kod muškaraca.

Voli sebe danas

Psiholozi tvrde da postoje jednostavne stvari koje možeš učiniti kako bi popravila svoje samopouzdanje. Jedna od njih je da se pogledaš gola u ogledalo nakon tuširanja. To vjerojatno radiš rijetko ili nikada. Naravno da je normalan poriv umotati se u ručnik nakon tuširanja, ali ipak to može značiti i da se podsvjesno ne želiš gledati kada si naga.

Psiholog Sari Shepphird kaže da što više izbjegavamo gledati sebe u ogledalu ili na fotografijama to teže prihvaćamo i volimo sebe onakvima kakvi uistinu jesmo."Prirodno je da ljudi smatraju da se mogu unaprijediti, ali uslijed silne težnje za savršenstvom, počinju izbjegavati gledati se onakvima kakvi jesu. Zato, makni taj ručnik, zastani i dobro se pogledaj. Počni voljeti sebe takvu kakva jesi, umjesto neke vizije buduće sebe", savjetuje Shepphir

Golotinja poboljšava plodnost i ublažava nesanicu

Također, obnaženost će ti pospješiti krvotok u cijelom tijelu. Nošenje tijesnog donjeg rublja i hlača otežava dotok krvi u genitalno područje i postepeno šteti tamošnjim živčanim završecima. Mnogi organi koji u budnom stanju miruju pojačavaju rad tijekom spavanja. Da bi im u tome pomogla, oslobodi ih pritiska odjeće.

Spavaćica? Nepotrebna je! Medicinska istraživanja ukazala su na dobre strane izbjegavanja odjeće u krevetu. Istraživanja pokazuju da spavanje bez odjeće pomaže onima koji pate od nesanice ili učestalog noćnog buđenja. Također, spavanje bez odjeće ublažava napetost i nelagodu u području trbuha i struka, te omogućava lakši i čvršći san.

Strah od nagosti, pročitaj više.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.