Ljepota i relax Prirodno lijepa 08. ožujka 2018.

Prokuhani listovi guave mogu smanjiti opadanje kose?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svatko može doživjeti probleme s kosom, teško je kada kosa opada unatoč upotrebi proizvoda za koje proizvođači tvrde da to sprječavaju. Srećom, postoje kućni lijekovi koje možeš probati bez straha da će pogoršati problem. Tretman koji vrijedi probati je korištenje lišća guave. lišća.

Guava je prepoznat kao slatko egzotično voće iz Meksika i Južne i Srednje Amerike. Sam je plod iznimno hranjiv, s tri puta preporučenim dnevnim unosom vitamina C, sadrži vitamin A, vlakna, kalij i likopen. Korištenje lišća guave kosu može učiniti mekšom i sjajnijom. A za osobe koje gube kosu, guava lišće može povećati volumen kose. Listovi doprinose jačanju rasta kose tako što pomažu kod problema s vlasištem, što je čest uzrok pada kose. Guava lišća imaju ljekovita svojstva, uključujući anti-inflamatorne, antioksidativne, analgetičke i antibakterijske - sve to doprinosi boljem zdravlju vlasišta.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

duga kosa Možda te zanima... Tri prirodna sastojka od kojih kosa brže raste Zdravlje

Kosa-Vlasiste Možda te zanima... Koristila je šampon za suho pranje kose i kosa joj je počela ispadati! Ljepota i relax

Za pripravak ti je potrebno:

  • Šaka lišća s stabla guava
  • Litra vode
  • Cjediljka
  • Posuda za kuhanje

Priprema: U posudu za kuhanje stavi litru vode. Kada voda prokuha, dodaj guavino lišće. Ostavite lišće u kipućoj vodi 20-ak minuta, zatim procijedi. Neka se tekućina ohladi prije nanošenja na tjeme. Operi kosu prije upotrebe pripravka ii osuši. Masirajući utrljaj pripravak u vlasište. Pripravak možeš isprati nakon dva sata ili ga ostaviti preko noći. Ako ti kosa opada primijeni pripravak tri puta tjedno, a ako samo želiš ubrzati njezin rast i poboljšati joj kvalitetu bit će dovoljno dva puta tjedno.

Ako imaš osjetljivo vlasište, prije primjene konzultiraj se sa svojim dermatologom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.