Ljepota i relax 13. prosinca 2011.

Prepusti se vodenom užitku wellnessa

Five-Elements
1/11
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Five Elements wellness & spa centar hotela Ambasador u Opatiji je prema drevnoj istočnjačkoj filozofiji pet elemenata svojom filozofijom, uređenjem i tretmanima posvećen elementu vode koja je simbol života, stvaranja i transformacije

O konceptu wellnessa i najpopularnijim tretmanima razgovarali smo s voditeljicom korporativnih komunikacija LRH Sanjom Markušić i voditeljicom wellnessa Svjetlanom Šimić.

Five Elements wellness& spa hotela Ambasador nalazi se u Opatiji, nastao je na izvorištu wellnessa i tradiciji wellness i lječilišnog turizma staroj više od 167 godina. Površina od 1 300 četvornih metara raspoređena je na dvije etaže. Bogati vodeni sadržaji nalaze se na prvoj etaži: veliki unutrašnji bazen sa grijanom morskom vodom, whirlpoolom i pogledom na more. Spa zona, na prvoj etaži, uključuje saune, jaspis spa (privatnu spa zonu sa kristalnom kupkom, masažnim tuševima, rasulom – parnom kupelji za tretmane, masažnom sobom i relaks zonom), sauna centar (finsku saunu, tursku kupelj, bio saunu, masažne tuševe, ledenu fontanu, relaks zonu, grijane ležajeve i whirlpool za 7 osoba), COCOON – sobu s vodenim krevetima te solarij. Profinjene prostorije za tretmane i masaže nalaze se na gornjoj etaži.

Odmak od klasične ponude

O filozofiji wellnessa pet elemenata ispričala nam je Sanja Markušić, voditeljica korporativnih komunikacija Liburnia Riviera Hotela.

'Liburnia Riviera Hoteli nude odmak od klasične ponude u pogledu wellnessa, spajajući drevnu istočnjačku filozofiju pet elemenata sa suvremenim zapadnjačkim poimanjem wellnessa. Filozofija pet elemenata jedna je od osnovnih kineskih filozofija o balansu životne energije: naime, u središtu feng shui filozofije je vjerovanje je da sve u svemiru pripada jednom od pet elemenata – vodi, vatri, zemlji, metalu i drvu. To je dinamičan koncept jer elementi i energije prelaze iz jedne u drugu, održavaju ciklus pretvaranja energije i ta interakcija elemenata stvara harmoniju ili disharmoniju u okolini. Cilj ovog koncepta u wellnessu je stvoriti energetsku harmoniju.

Obzirom da se wellness hotela Ambasador nalazi uz more, u Opatiji - posvećen je elementu vode koja je simbol života i stvaranja, dok je Five Elements wellness & spa centar hotela Marina, smješten u Mošćeničkoj Dragi i okružen bujnom mediteranskom vegetacijom i netaknutom prirodom, posvećen elementu zemlje. Prema kineskom vjerovanju svih pet elemenata su međusobno povezani i ovisni, a o harmoniji tih elemenata ovisi snaga naše životne energije (chi) i pronalaženje životne ravnoteže', objasnila je Sanja Markušić. 

'Također, uređenje wellnessa, sam koncept i rituali, poput Aqua spa tretmana koji dočaravaju doživljaj tropske kiše posvećeni su elementu vode', dodaje.

Cjelovit pristup klijentima

Koliko je zapravo važan pažljiv i cjelovit pristup klijentima wellnessa otkrila je voditeljica wellnessa Svjetlana Šimić.

'Pristup klijentu u wellnessu je jako važan, mi se trudimo ponuditi cjelovit i individualni pristup. Nastojimo se što bolje upoznati sa svakim klijentom, pristupamo mu s pažnjom, zanima nas stanje njegova tijela i duha, ima li kakve zdravstvene tegobe te tako gradimo međusobno povjerenje. U ovaj posao treba uložiti mnogo ljubavi i povjerenja kako bi na koncu dobili najbolje rezultate na obostrano zadovoljstvo', objašnjava Svjetlana.

Ritualni tretmani

Koja su tri najpopularnija tretmana u Five Elements wellness & spa centru?

  1. Ritual ''Five Elements'' – glavni je ritual wellnessa jer održava osnovnu filozofiju wellnessa. Ritual traje oko sat vremena, a zasniva se na kombinaciji tajlandske i shiatsu masaže. Gost se masira kristalnim kuglama koje otklanjaju napetost i vraćaju pozitivnu energiju. Posebno zanimljiv dio rituala je paljenje kadulje kojom se tri puta potom kruži oko gosta, u cilju što potpunijeg opuštanja duha i tijela.
  2. Ritual ''Obsidian'' – izvodi se u Obsidian sobi za dvoje i namijenjen je parovima. Započinje mineralnim pilingom tijela morskim mineralnim kristalima u trajanju od 35 minuta. U mini parnoj sauni gost se potom maže morskim algama koje omekšavaju kožu. Tretman završava masažom aromatičnim uljima, a na kraju se poslužuje čaj koji se bira prema stanju i raspoloženju gosta.
  3. Ritual ''Jaspis Luxury Spa'' - provodi se u Jaspis sobi, posebno odvojenom dijelu wellnessa koji je opremljen privatnom saunom, masažnim tuševima i kristalnom kupelji. Tretman traje do 3 i pol sata: dok se jedan gost nalazi u kristalnoj kupelji, drugi je na masaži. Nakon tretmana, gosti ostaju sami u miru i tišini privatne spa oaze uz servirano voće, čokoladu i pjenušac. 

U wellnessu se može provesti i djevojačka večer, proslaviti nesvakidašnja Nova Godina u kupaćem kostimu i kućnom ogrtaču, uživati u romantičnom tretmanu za Valentinovo, organizirati poslovni domjenak ili koktel party, a uskoro je u planu i organizacija teambuildinga u prostorijama wellnessa.

Više info o wellness ponudi potraži na: www.liburnia.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.