Ljepota i relax 05. lipnja 2016.

Poze koje smiruju tijelo, ali i duh

Disanje_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi od nas nismo svjesni kako je opuštanje tijela i smirivanje uma jedno od važnih faza svakodnevnog života. U današnjem ubrzanom načinu života teško je znati kako smiriti misli i prestati razmišljati o obvezama i poslu. Ako sami sebi ne posvetimo dio dana, otuđit ćemo se i nećemo  biti svjesni svojih misli, želja, ali i strahova. Stoga je važno naučiti kako se opustiti pa donosimo savjete za smirivanje

  • Noge uza zid - legni na leđa i podigni noge uza zid. Opusti se desetak minuta. Ova vježba je odlična jer potiče strujanje krvi i na taj način ćetš se osloboditi nakupljenog stresa.
  • Disanje na jednu nosnicu - sjedni u turski sjed i izravnaj leđa. Zatvori oči i palcem desne ruke pritisni desnu nosnicu. Duboko i lagano udiši i izdiši na lijevu nosnicu 16 puta. Kada udahneš 16. put, zatvori lijevu nosnicu i pusti zrak na desnu nosnicu. Ponovi ciklus sada dišući na desnu nosnicu.
  • Položaj goluba - legni na leđa, savij noge u koljenima, a stopala spusti na pod. Prebaci desnu nogu preko lijeve, ali tako da desni skočni zglob staviš na lijevo koljeno. Stavi dlanove na stražnji dio bedra i lagano privuci nogu prema tijelu, tako da je istezanje ugodno, a ne da boli. Zadrži se u ovom položaju dvije minute uz duboko, lagano disanje, a potom ponovi vježbu drugom nogom.

Pročitaj tri savjeta za sretniji život!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.