Ljepota i relax Wellness 30. rujna 2016.

Posjetili smo čarobno mjesto za sve vegane, vegetarijance i ljubitelje organskog

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U svijetu turizma, odnosno hotelijerstva bio hoteli nisu novost, ali su u Hrvatskoj još uvijek nepoznanica. Naša redakcija je posjetila jedan od najboljih bio hotela u Europi, a riječ je o Essentis biohotelu u istočnom Berlinu.

Nekadašnji Bio-hotel danas je moderno hotelsko odmaralište te mjesto za multidisciplinarne i holističke radionice i događanja, a nalazi se na samoj obali rijeke Špreve (Spree). Hotel predstavlja harmoniju prirode i ljudi, što je vidljivo u predvorju, sobama, ali i restoranu iz kojeg se pruža prekrasan pogled na dvorište i rijeku. Sklad s prirodom se prepoznaje i u korištenju solarnih panela kao izvora energije, ali i u veganskom restoranu u kojem poslužuju hranu iz vlastite kuhinje koja koristi 100 posto organske namirnice pribavljene od lokalnih proizvođača.

 | Author:

Sam hotel se sastoji od 60 minimalistički uređenih soba, 5 radnih prostorija, velike kuhinje u prizemlju i čajne kuhinje na svakom od katova, saune, panoramske terase i zimskog vrta. Jedna od prostorija je i soba za meditaciju u kojoj možeš svako jutro sudjelovati u jogi i meditaciji uz vodstvo profesionalnog trenera.

 | Author:  

Amaranth restoran u sklopu hotela ujutro poslužuje vegansko-vegetarijanski buffet doručak i dostupan je za sve goste, a ne samo one koji borave u hotelu. Na meniju se nalazi bogati izbor sireva, žitarica, peciva, voća i povrća, sušenog voća i orašastih plodova, vegetarijanskih i veganskih namaza, čajeva, biljnog mlijeka, kuhane kava ili one iz aparata. Posebnost ovog restorana, a samim time i hotela je to da svake nedjelje postaje posebno mjesto za veganski doručak s odličnim izborom toplih, hladnih, slanih i slatkih jela inspiriranih međunarodnim delicijama, a koja mogu zadovoljiti i najfinija nepca.

Osim toga, za ručak i večeru se poslužuju raznolika veganska jela pripremljena od organskih namirnica. Bogatstvo okusa i mirisa pokazuje kako su namirnice uzgojene na prirodan i ekološki način. Osim toga, u dvorištu Essentis biohotela nalazi se vrt u kojem su u vrijeme posjeta bile aktualne rajčice, ali i intezivan miris začinskog bilja. U proljeće se u vrtu crvene jagode i druge biljke.

 | Author:

Ipak, kada je riječ o mojim favoritima u samom hotelu, moram nabrojati pet stvari koje su me oduševile, a to su redom:

  • otvoreni i nasmiješeni ljudi, puni pozitivne energije  - Pozitivan stav je zarazan, nauči kako ga usvojiti!
  • sirovi čokoladni kolač
  • večera - pečena cikla s lukom i povrćem, krumpir sa začinima te rikula
  •  ispijanje vina Camino Lindo (ekološko vino) u dvorišu hotela, s pogledom na rijeku 
  • ogromna ljuljačka u bajkovitom dvorištu hotela

 | Author:  | Author:

 | Author:

 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.