Ljepota i relax 11. studenoga 2015.

Pomlađivanje vagine za samo 15 minuta

Harni
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lasersko preoblikovanje vulvo-vaginalnog područja rješenje je za sve žene koje žele očuvati zdravlje i funkcionalnost genitalnog sustava, a postupak se osobito preporučuje u svim razdobljima estrogenskog manjka, prije svega u menopauzi, ali i nakon porođaja, kod dugotrajne primjene oralnih kontraceptiva te kod primjene antiestrogenske terapije u okviru liječenja raka dojke ili jajnika

Četiri razloga za pomlađivanje vagine

Ginekološko područje vrlo je osjetljivo na promjene razine estrogena s brojnim posljedicama koje izravno utječu na kvalitetu života žene kako u postmenopauzi, tako i tijekom reprodukcijske faze, osobito nakon porođaja ili dugotrajne primjene oralnih kontraceptiva. Dr. Vesna Harni iz Ginekološke poliklinike Harni, objasnila je koji su najčešći simptomi kod kojih se preporučuje lasersko učvršćivanje i pomlađivanje vagine:

  • Svrbež i pečenje vanjskog spolovila i vagine.
  • Suhoća.
  • Slabost i gubitak elastičnosti tkiva.
  • Bolnost prilikom spolnog odnosa.

Brzo i učinkovito

"Neke od ovih poteškoća često se ignoriraju kako od strane pacijentica, tako i od strane liječnika, svrstavajući ih u neželjene pojave prirodnog procesa starenja. Ipak, iz dana u dan raste broj žena koje kod svojih liječnika pokušavaju pronaći rješenje za svoje ginekološke poteškoće, s obzirom na jačanje svjesnosti o njihovom utjecaju na opću kvalitetu života i neizbježno, na intimni odnos s partnerom", govori Vesna Harni i objašnjava što znači "pomlađivanje" ili rejuvenacija vagine:

"Zahvat podrazumijeva vaginalnu aplikaciju laserske energije određene valjne duljine uz pomoć specijalne vaginalne sonde u jednostavnom, brzom, sigurnom i potpuno bezbolnom postupku, trajanja od 15-tak minuta. Laserska energija potom tijekom narednih 4 do 6 tjedana, dovodi do aktiviranja tkivnih matičnih stanica, uz obnavljanje i preoblikovanje tkivnih struktura. Remodeliranjem strukture vaginalnih stijenki dolazi do obnavljanja prije svega krvnih žila, umnožavanja kolagenih i elastičnih vlakana te obnavljanje vaginalnog epitela. Obnavljanjem tkiva oporavljaju se funkcije prehrane, vlaženja, tonusa i osjetljivosti ovog područja bez neželjenih nuspojava farmakoloških terapija i tradicionalnih kirurških zahvata. Na ovaj način vraćaju se elastičnost i čvrstoća vaginalnih stijenki, što daju potporu mokraćnom mjehuru i pomaže u prevladavanju urinarne inkontinencije. Oporavak vaginalnog epitela osigurava potporu zdravoj vaginalnoj mikrobiološkoj flori, jer se u površinskim epitelnim stanicama koje inače atrofiraju u odsutnosti estrogena, iznova stvara glikogen kojim se hrane prirodne vaginalne bakterije."

Protiv inkontinencije i za bolje seksualne odnose

Ovaj oblik laserske terapije naziva se laserska fototerapija, jer se aplicira laserska svjetlost. Laserska fototerapija suvremeni je način liječenja vaginalne atrofije i urinarne inkontinencije te osvježavanja seksualne funkcije. "Lasersko preoblikovanje vulvo-vaginalnog područja sveobuhvatno je rješenje za sve žene koje žele očuvati zdravlje i funkcionalnost genitalnog sustava, a postupak se osobito preporučuje u svim razdobljima estrogenskog manjka, prije svega u menopauzi, ali i nakon porođaja, kod dugotrajne primjene oralnih kontraceptiva, te kod primjene antiestrogenske terapije u okviru liječenja raka dojke ili jajnika, kada se koriste lijekovi koji blokiraju produkciju estrogena i tako izazivaju navedene nuspojave", savjetuje Vesna Harni.

Pročitaj koje su estetske korekcije vagine najtraženije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.