Ljepota i relax Prirodno lijepa 07. listopada 2016.

Osmijeh ne košta ništa, a donosi ti puno toga

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kaže se kako je osmijeh najbolji modni dodatak, a moramo se složiti kako svaku ženu može učiniti privlačnijom i vedrijom. Na današnji dan obilježava se Svjetski dan osmijeha, a s ciljem da se pozove ljude da nekome izmame osmijeh na lice.

Obilježavanje ovog dana možemo zahvaliti Smile Foundation, a koja je ovaj datum htjela posvetiti Harveyu Ballu. Umjetnik iz Massachusettsa je 1963. stvorio ikonu bez koje danas ne možemo zamisliti komunikaciju putem mobilnih uređaja i društvenih mreža, a riječ je o smileyu :)

Način smijanja govori puno o tebi i što želiš - prijateljstvo ili seks

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Nasmijana lica su najprivlačnija

Osim što smiley dočarava raspoloženje putem poruka i mailova, osmijeh na licu može te učiniti privlačnom. Naime, istraživanje u Njemačkoj potvrdilo je da smiješak utječe na prosudbu o privlačnosti. Istraživači su ispitanicima pokazivali slike računalno obrađenih lica. Svako je lice bilo uređeno na dva načina - da izgleda privlačnije ili da izgleda sretnije. Tako su ispitanici vidjeli niz istih lica u dvije verzije, jednu sretniju, a drugu privlačniju, s tim da su glavne crte lica ostavili netaknutim (neobrađenim).

Većini su se ispitanika više svidjela nasmijana lica, a ne ona koja se u odnosu na simetriju i klasične postavke ljepote smatraju ljepšim. Manje lijepa, ali nasmijana lica dobivala su jednake ili više ocjene od ljepših, ali ozbiljnih. Ispitanicima su bila pokazana ženska i muška lica. 

Karakteristike koje ženu čine lijepom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.