Ljepota i relax Prirodno lijepa 21. srpnja 2017.

Oči otkrivaju: Crne strast, smeđe osjetljiv ego, a plave duhovnost...

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako boju očiju prvenstveno određuje količina i raspodjela pigmenta melanina, od davnina se boju očiju povezuje i s osobnošću. Otkrij što tvoje oči govore o tebi...

Crne oči

Iako zapravo ne postoje crne oči, neke su oči tamno smeđe boje pa ostavljaju dojam crnih te su vrlo rijetke. Za ljude s crnim očima se smatra da su vrlo temperamentni, puni strasti i hiperaktivni. Vrlo su predani svemu što rade, natjecateljski su nastrojeni i vole privlačiti pozornost. Osim toga, opisuje ih se kao tajanstvene, nesklone dijeljenju vlastite privatnosti i teško zaljubljive. Ipak, ako se zaljube su vrlo odani, a mana im je svadljivost i nestrpljivost.

Plave oči

Plava boja očiju je intenzivna i povezuje se s nebom, energijom, električnim nabojem i racionalnim razmišljanjem. Ljude s plavim očima se smatra pristupačnim, šarmantnim i prijateljski nastrojenim. Osim toga oni su vrlo spontani, spremni isprobati nove stvari i imaju razvijenu duhovnu stranu ličnosti. Odlični su u zamjećivanju stvari kojima drugima promaknu, a mana im je brbljavost, netaktičnost i brzopletost.

 

Jennifer showing off @jilliandempsey 's new Mini Punk Lock bracelets! #jenniferlawrence #jlaw

A post shared by Jennifer Lawrence (@official_jenniferlawrence) on

Često trljaš oči i osjetljiva si na svjetlo? Moguće je da imaš keratokonus

Smeđe oči

Smeđa je jaka i bogata boja koja se povezuje s energijom zemlje, kreativnošću, upornošću i plodnošću. Ljude sa smeđim očima koje su ujedno i najčešće među ljudima se smatra empatičnim, nezavisnim i pouzdanim. Također, smeđa boja predstavlja i jak seksualan nagon, želju za druženjem i ekstrovertiranost. Materijalne stvari nisu im toliko važne koliko harmonija u odnosima i položaj u društvu. Mana im je povremena taština, kao i osjetljiv ego.

 

#keiraknightley

A post shared by Keira Knightley (@keira_knightley_) on

Sive oči

Siva boja očiju se poprilično rijetko susreće, a ona simbolizira mudrost i čvrstoću karaktera. Ljude s ovom bojom očiju opisuje se kao rođene vođe koje mogu pronaći rješenje iako ga nitko drugi ne vidi. Lako su prilagodljivi, smireni su i ljubitelji prirode. Nisu pretjerano otvoreni, no vrlo su romantični i senzibilni. Imaju racionalan stav u životu, vjerni su i skloni dugim vezama. Mana im je pretjerana emotivna osjetljivost.

Pasta protiv podočnjaka od samo dva sastojka

Zelene oči

Zelena se boja očiju simbolizira karizmu, inovativnost, mladost i zdravlje. Ljude sa zelenim očima se opisuje kao ljubitelje avantura i svih vrsta užitaka u životu. Dobri su govornici, snalažljivi su u društvu i općenito su rijetko usamljeni. Strastveni su ljubavnici, no u ljubavi su ponekad prevrtljivi te ni sami ne znaju što žele, dok u drugim područjima života to nije tako. Mana im je tvrdoglavost, sklonost manipulaciji i ljubomora.

 

Amazing day with my new sista #Sky 🐶💋 @luigimurenu @luigiandiango

A post shared by irinashayk (@irinashayk) on

Oči boje lješnjaka

Ova poprilično rijetka boja očiju nastaje kao kombinacija plavih, smeđih i zelenih tonova, a simbolizira snagu i hrabrost. Ljude s očima boje lješnjaka često se opisuje kao neustrašive i spremne na životne izazove. 

Koje boje su tvoje oči? Boja očiju otkriva kako ćeš podnijeti bol na porodu

Obično su lijepi i privlačni, iako u zavođenju nisu nimalo agresivni niti direktni već dostojanstveni. U poslu su sposobni, ali ponekad lijeni. Mana im je što su često nagli i skloni pametovanju.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.