Ljepota i relax Wellness 25. rujna 2018.

Nova Planetopijina srijeda u znaku tibetskog budizma i pomnosti

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mindfulness ili pomnost, tehnika je promatranja uma i dolazi iz budističke tradicije. Danas gotovo sve velike kompanije poput Googla, Twittera pa čak i američke vojske, uvode radionice pomnosti za svoje zaposlenike kako bi smanjili stres i povećali produktivnost.

No mindfulness nije tek alat za smanjenje stresa i metoda koja će nas učiniti „boljim, ljepšim i uspješnijim". Što je zapravo izvorna pomnosti kakvu već stoljećima prakticiraju budistički redovnici iz prve ruke zna Mihajlo Pažanin, naš vodeći domaći učitelj budističke meditacije i tibetskog budizma.

Njegova nova knjiga Razgovori o pomnosti, povod je Planetopijine srijede, 26. 9. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1. Ulaznica je 20 kn, a knjige Mihajla Pažanina Razgovori o pomnosti i Skrivene poruke tibetskog budizma moći ćete kupiti po promotivnoj cijeni.

"Jedini kontekst koji mindfulnessu daje puno smisao jest prakticirati ga unutar okvira razvijanja univerzalnih ljudskih vrlina, bliskih svim ljudina podjednako. To su dobrohotna naklonost, suosjećanje, radovanje i svejednakost." - Mihajlo Pažanin

Prakticirao meditacijska učenja svih glavnih tibetskih škola

Mihajlo Pažanin osnivač je i voditelj Budističkog Društva Shechen u Hrvatskoj. Tijekom proteklih tridesetak godina Mihajlo je sustavno primao i prakticirao meditacijska učenja svih glavnih tibetskih škola. Među njegove glavne učitelje ubrajaju se Luding Khen Rinpoche, Rabjam Rinpoche, Dilgo Khyentse Rinpoche II, Dzongsar Khyentse Rinpoche, Garchen Rinpoche i Chiwang Tulku.

S dozvolom svojih učitelja već dva desetljeća vodi brojne studijske grupe i meditacijske radionice ukorijenjene u teorijskoj i praktičnoj podlozi tibetskog budizma. Od prije nekoliko godina u okviru škole ISOD pokrenuo je program Izvorne pomnosti, studija meditacije koji je izazvao golemi interes polaznika u Hrvatskoj tako i u drugim zemljama regije. Autor je Knjiga “Skrivene poruke tibetskog budizma” i “Razgovori o pomnosti”.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.