Ljepota i relax 21. prosinca 2016.

Nekoliko dobrih razloga da češće ljubiš svog partnera

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubljenje je dobro za zube i jača imunitet, a smanjuje simptome alergije i stresa, barem tako tvrde znanstvenici. Zanimljivo je da ljubljenje pomaže u čišćenju zubiju. Naime, stomatolog Matthew Messina ukazuje na korist takozvanog “vlažnog poljupca”, koji potiče proizvodnju sline, koja sa zuba uklanja štetne bakterije.

Kada, zašto i koliko često je potrebno čistiti zubni kamenac?

Znanstvenici, također, navode da se poljupcem može sagorjeti dvije do šest kalorija u minuti. Isto tako, cijeli niz mišića lica aktivira se pri ljubljenju i samo nekoliko minuta dnevno dovoljno kako bi se spriječilo stvaranje bora na obrazima i čelu. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Osjećaj opuštenosti tijekom poljupca nije samo u glavi pojedinca, jer je studija provedena 2009. godine utvrdila da i kod muškaraca i kod žena pada razina kortizola, hormona stresa poslije poljupca. Istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je i da su parovi koji su se ljubili 30 minuta imali nižu razinu proteina koji izazivaju alergijsko kihanje i curenje iz nosa.

Naginjanje glave lijevo ili desno tijekom poljupca pokazuje stupanj emocija

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.