Ljepota i relax Zdrava koža 30. lipnja 2017.

Najbolji borci protiv celulita: Biljni ekstrakti, ali i kretanje

Celulit450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kofein poboljšava protok krvi, razbija naslage masnoće i ima stimulativno djelovanje, a lavanda, geranij, kamilica i palmrosa učvršćuju kožu. Ipak, najbolji rezultati stižu u kombinaciji s kretanjem.

Celulit često zovemo neprijateljem broj 1 u ljepoti nogu, no on je i relativno zdravstveni problem uzrokovan nepravilnom prehranom, stresom, poremećajem cirkulacije, fizičkom neaktivnošću, pušenjem...

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Jedna od najstarijih metoda uklanjanja celulita je masaža, ručna ili aparativna, koja omogućuje bolju cirkulaciju. Limfna drenaža spada u posebne masažne tehnike koje imaju strogo zadan redoslijed, ali i pritisak kojim se provodi.

Tretman koji je došao iz Amerike te je kod nas brzo postao popularan je ‘body wrapping’, umotavanje dijela ili cijelog tijela. Tzv. gips-tretman preporučuje se kod osoba koje imaju edematozni celulit, kad je vidljiv gubitak elastičnosti. Tretman se sastoji od više faza: masaža, serum, krema, oligo maska... koja oblikuje kalup - ističe Zdenka Mihelj.

Borba protiv celulita, ali i detoks

Na popisu najtraženijih sastojaka koji pomažu protiv celulita su lavanda, kamilica, geranij i palmarosa. Kofein je ipak vladar ove scene: upravo on poboljšava protok krvi i razbija naslage masnoće te ima stimulativno i diuretičko djelovanje.

Caffe Diem - kućni anticelulitni postupak

Poanta anticelulitnih krema je i detoksikacija, tj. odstranjivanje otrova iz tijela koje unosimo hranom i pićima.

Eterična ulja također su na popisu prvaka: među hit proizvodima pronaći ćeš aktivnu mješavinu limuna, smreke, ružmarina, bergamota, gorke naranče, đumbira, nerolija...

No optimalne rezultate dat će formule koje kombiniraš s kretanjem i masažom.

Spriječi nastanak celulita na rukama

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.