Ljepota i relax Prirodno lijepa 19. srpnja 2016.

Tehnike kako izbijeliti zube na prirodan način

Zubi-Osmijeh
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne postoji uzalud uzrečica koja kaže da su zubi ogledalo zdravlja. Zubi imaju važnu ulogu u jedenju jer, zajedno s jezikom i žvačnim mišićima, sudjeluju u usitnjavanju hrane kako bi je naše tijelo lakše probavilo. No, izloženost zubiju različitoj hrani i piću može uzrokovati nepoželjne promjene boje zubiju.

 

Donosimo ti nekoliko prirodnih recepata pomoću kojih vašim zubima možete vratiti blistavu bijelu boju. Soda bikarboda, zbog blago abrazivnog svojstva, lagano skida mrlje s površine zubiju i, na taj način, vraća bjelinu zubima. Također, soda bikarbona je alkalna pa neutralizira kiseli pH u ustima.  

Soda630_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Kako koristiti sodu bikarbonu?

Da bi dobila domaću pastu za izbjeljivalje zubiju, pomiješaj nekoliko žličica sode bikarbone s vodom. Prije nanošenja paste, zube osuši papirnatim ručnikom. Pomoću četkice za zube nanesi pastu, ostavi oko tri minute da djeluje na zubima te je, zatim, isperi.

Jagode su bogate vitaminom C

Jabučni ocat posjeduje svojstvo izbjeljivanja. Pomiješaj ga sa sodom bikarbonom u omjeru 2:1 i nanesi na površinu zubiju. Jagode su bogate vitaminom C te pomažu u skidanju zubnog plaka koji dovodi do promjene boje zubiju. Jagode sadrže i jabučnu kiselinu koja pomaže u suzbijanju mrlja s površine zubiju.

Jagode_11 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Za pripremu paste od jagoda i sode bikarbone, jagode usitni u kašu te im dodaj prstohvat soli i pola žličice sode bikarbone. Pastu nanesi na zube i ostavi oko pet minuta prije nego li je ispereš.

Ako imaš osjetljivu ili oštećenu caklinu, prije provođenja ovih postupaka posavjetuj se sa stomatologom.

6 neobičnih razloga lošeg zadaha.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.