Ljepota i relax 23. prosinca 2015.

Evo zašto se žene i muškarci ne razumiju

Ying-Yang-Simboli
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oduvijek se filozofi, mudraci i psiholozi cijelog svijeta bave pitanjem odnosa i razlika između žene i muškarca. Zašto smo toliko različiti? Odgovor na ovo pitanje je zapravo najjednostavnije dan u taoističkoj filozofiji, jer je ujedno i vrlo znanstveno objašnjen. Rješenje zagonetke leži u sagledavanju svijeta kao cjeline koju čine dvije komplementarne sile, muški i ženski princip

Jin i Jang muškarca i žene

Te dvije kreativne sile su međusobno suprotne i u stalnoj su interakciji, težeći međusobnom skladu i ravnoteži. Njihova interakcija stvara sve što nam je poznato i što postoji, a njihov vječni ples se očituje u svim aspektima života, u izmjeni godišnjih doba, dana i noći, plime i oseke, sunca i kiše. Ti principi poznati su kao jin i jang u taoističkoj tradiciji, Šiva i Šakti u indijskoj tradiciji ili općenito govoreći kao električno i magnetično, plus i minus. Jednako tako možemo vidjeti i manifestaciju suprotnih sila u našem mozgu, njegovim polutkama i njihovim dokazanim funkcijama. Lijeva polutka mozga je opisana kao muška, intelektualna, povezana sa Suncem, dok je desna, ženska, kreativna, intuitivna, povezana s Mjesecom.

Pasivan i aktivan princip

Muški princip predstavlja toplinu, vatru, svjetlost, Nebo, aktivnost i napetost, dok ženski princip predstavlja hladnoću, vodu, tamu, Zemlju, pasivnost i opuštanje. Upravo su muškarac i žena manifestacija tih kozmičkih sila. Muškarac je utjelovljenje aktivnog, a žena pasivnog principa. Iz ovoga jasno vidimo zašto je sama priroda spolova toliko različita tj. suprotna jedna drugoj. Postavlja se pitanje kako je uopće moguć njihov suživot! No, kad pogledamo prirodu, možemo vidjeti da se te razlike savršeno upotpunjuju i upravo zahvaljujući njima sve funkcionira kao savršena cjelina. Kod nas ljudi je to malo složenije jer sve zakompliciramo, pa tako i to. Ali uz malo razumijevanja, mudrosti, tolerancije i puno humora suživot može biti skladan i ispunjavajući.

Iskrena, otvorena i obzirna komunikacija

Kao što u prirodi ništa nije crno-bijelo, tako ni u čovjeku ne prevladava samo jedan aspekt. Svatko ima u sebi i muški i ženski princip, pa tako svaka žena u sebi ima malo muškog aspekta, a muškarac ženskog. To se može uočiti i u emotivnom aspektu oba spola. Žene su emotivno poput vatre, brzo reagiraju, ali se brzo i smire, svjesnije su svojih osjećaja i lakše ih izražavaju. Kada su sretne - smiju se, kada su tužne - plaču, kada su ljute - viču. Možda poleti pokoji tanjur ili vaza u smjeru zbunjenog muškarca. Muškarcima je to potpuno strano pa emocije često doživljavaju kao hirovitost i ćudljivost ženske prirode. No to je naprosto vatrena priroda ženskog srca.

Muškarci su emotivno poput vode. Dugo im treba dok shvate što osjećaju, još duže da to izraze i sve skupa probave. Neophodno je prvo razumjeti i osvijestiti različitosti energija u nama i u suprotnom spolu te prihvatiti razlike, jer će nas to dovesti do međusobne harmonije. Ključ je u iskrenoj, otvorenoj i obzirnoj komunikaciji.

Saznaj svoj idealni Feng Shui par!

Zašto tragamo za svojom drugom polovicom?

Kao djeca imamo savršen sklad i ravnotežu tih dviju komplementarnih energija i nismo opterećeni spolom. Upravo zbog tog sklada, djeca imaju neiscrpnu energiju, uvijek su sretna, zdrava i naprosto u dodiru sa svojom prirodom. Kako odrastamo, u nama počinje prevladavati jedna energija. Pošto priroda cijelo vrijeme teži k savršenoj ravnoteži tih dviju suprotnosti, i kod nas se javlja želja za skladom. Otuda nam dolazi ideja da smo jedna polovica koja traga za drugom u nadi da ćemo postići ispunjenost te krećemo u potragu za idealnim partnerom.

Niti jedan spol nije superioran. Svaki ima svoje vrline i mane. Žena treba razviti unutarnjeg muškarca, a muškarac unutarnju ženu. Oni su dvije strane jednog novčića, dvije polovice jedne cjeline. Male suprotnosti i razlike su upravo te koje nas privlače i nadopunjuju. Ispravno razumijevanje razlika i njihovo usklađivanje dovest će do skladnog odnosa između muškarca i žene.

Divine Energy Park – organizacija za razvoj svijesti, zdravlja, prirode i mira koja promovira Divine Lifestyle.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.