Ljepota i relax Wellness 16. lipnja 2016.

Kako morska voda utječe na štitnjaču?

More_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povećano blagostanje duha i tijela tijekom boravka na moru nije samo rezultat odmora od svakodnevnog posla, aktivnosti i briga, već tajna leži u ljekovitim svojstvima morske vode, zraka, borova. Morska voda ima identičnu pH vrijednost kao zdrava ljudska krv, te sadrži minerale i elemente u točnim omjerima koji su potrebni ljudskom organizmu

Ronjenje je izvrsna "slana" detoksikacijska hidroterapija

Još od davnina, razni grčki i rimski liječnici otkrili su ljekovita svojstva morske vode. Primijetili su da morska voda odlično djeluje na liječenje kožnih bolesti, bubrega, te povoljno utječe na liječenje cijelog organizma. Morska voda ima identičnu pH vrijednost kao zdrava ljudska krv, te sadrži minerale i elemente u točnim omjerima koji su potrebni ljudskom organizmu. Između ostalog, u moru se u tragovima nalaze i rijetki elementi koji su našem tijelu potrebni, ali ih svakodnevnom ishranom ne unosimo u organizam. Dnevno ronjenje je dobar način da tvoje tijelo dobije "slanu" detoksikacijsku hidroterapiju.

Za vrijeme kupanja i ronjenja, prirodno je da će ti dio vode ući u nos, te je to odlična metoda da ispereš cijeli dišni sustav od raznih bakterija, sluzi i nečistoća koje su se tijekom godine nakupile. Druga korist od kupanja u otvorenim morskim vodama je da more ima veliko elektromagnetsko energetsko polje, prirodno puni i uravnotežuje ljudski energetski sustav. To značajno pridonosi procesu obnove te ubrzava čišćenje cijelog ljudskog organizma. Osim svega, u morskoj vodi nalazi se i magnezij, koji povoljno utječe na otpuštanje stresa. Naposljetku, valovi i struje u moru pažljivo masiraju cijelo tijelo, i besplatno uklanjaju celulit.

U  litri morske vode nalazi se prosječno 35 grama raznih otopljenih soli

Otac medicine Hipokrit među prvima je poučavao ljekoviti učinak mora i morskih krajeva na svojem zavičajnom otoku Kos, na arhipelagu Dodecanesos u Egejskom moru. Legenda kaže da je do te spoznaje došao promatrajući blagotvoran učinak mora na oštećene ruke ribara. Shvatio je da morska voda smanjuje rizik od infekcije i obnavlja stanice te potiče izmjenu minerala i toksina između krvi i vode. Francuski znanstvenik René Quinton posvetio je život proučavanju morske vode, a 1906. g. objavio je knjigu "Morska voda, organski medij", u kojoj govori o kemijskoj sličnost krvne plazme i morske vode. Quintonov kolega Claude Bernard otkrio je da je tijelo sastavljeno od 70  posto vode, a zajednički su proučavali sastav krvi, međustanične tekućine i limfu. Quinton je 1897. došao do zaključka da je ljudski organizam analogan morskoj vodi jer ima jednak sastav minerala.

Uostalom, u morskoj vodi su sadržani gotovo svi elementi iz prirode kao što su natrij, magnezij, kalcij, kalij, silicij pa čak i srebro i zlato, a u  litri morske vode nalazi se prosječno 35 grama raznih otopljenih soli. Jedan od najvažnijih elemenata u tragovima iz mora je jod jer je ljudskom organizmu neophodan za proizvodnju dva važna hormona štitnjače koje liječnici u šali često nazivaju "bič organizma". Ti hormoni su bitni jer upravljaju potrošnjom energije u tijelu. Nedostatak joda može brzo dovesti do kroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osjećaja hladnoće, usporenih refleksa, pa sve do stvaranja guše.

Ako želiš upotpuniti svoj godišnji odmor, nauči kako u potpunosti napuniti baterije i riješiti se duboko ukorijenjenih stresova, priključi se ljetnim radionicama Parka Božanske Energije na brojnim destinacijama diljem obale.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.