Ljepota i relax Wellness 06. srpnja 2016.

Jednostavnom meditacijom otkrij istinsku želju svoga srca

Meditacija_U
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prvo načelo kreativnosti kaže da tvoja misao stvara. Prema tome, želiš li doživjeti neko iskustvo, tvoje misli moraju biti jasne i usredotočene na ono što želiš. Prvo načelo također kaže da ćeš ostvariti sve na što se jasno usredotočiš, željela ti to ili ne.

 Ako nisi sigurna koja je istinska želja tvoga srca, otkrij je pomoću jednostavne meditacije koju ti donosimo.

Ovo su riječi i savjeti Sonie Choquette iz njene knjige "Put srca", objavljenom u izdanju Planetopije. Sonia Choquette poznata je autorica, vibracijska iscjeliteljica i duhovna učiteljica čije su vodstvo, mudrost i sposobnost za iscjeljenje duše vrlo traženi i popularni. Autorica je brojnih bestselera, između ostalog i Zamoli svoje duhovne vodiče, te predavačica i voditeljica brojnih radionica za samopomoć.

Kako ćeš znati na što se usredotočiti?

Kao učiteljica Načela kreativnosti, primijetila sam da ljudi često zapravo ne znaju što im srce istinski želi. Oni uopće nemaju nikakvu ideju o tome. Kad pomislimo na riječ "želja", mislimo na strast, intenzivnu žudnju. Kad istinski nešto želiš, tada imaš goruću potrebu za nekim iskustvom ili ishodom. Ta goruća, intenzivna, strastvena želja kreativna je iskra koja donosi čuda. Bez nje se ništa ne bi događalo. Ako nemaš tu iskru izvorne jačine, tvoj kreativni proces stvaranja čuda bit će uspavan. Mutnim i nesuvislim idejama nedostaje neophodna iskra koja bi pokrenula tvoju energiju. Istinske želje srca osjećaju se u sadašnjem trenutku i odražavaju tvoje neposredne potrebe i preokupacije. Ako si zakočena ili zbunjena u vezi stvarnih želja, promotri svoj sadašnji život i upitaj se što ti je potrebno. Iskreno ispitaj što nedostaje. Postoji li nešto što čekaš? Postoji li nešto što ne primjećuješ, jer je toliko očito da si to previdjela?

Meditacija za usredotočenje na svoju želju

Možda ćeš poželjeti snimiti meditaciju ili slušati kako ti je čita netko s kim se ugodno osjećaš. Kad čitaš glasno, napravi stanku na kraju svakog odjeljka, da bi imala vremena potpuno oblikovati slike u svojoj glavi. Pronađi udobno mjesto gdje možeš sjediti u miru, bez ometanja, barem deset minuta.

  • Zatvori oči i obrati pozornost na svoj dah dok ulazi i zatim izlazi iz tvoga tijela.
  • Kad osjetiš da si u mirnom, uravnoteženom fizičkom i emocionalnom stanju, upitaj svoje više Ja: "Što je to za čime čeznem sada?"
  • Nježno dopusti svom višem Ja da odgovori na ovo pitanje. Nemoj prekidati, prosuđivati ili cenzurirati odgovor. Naprosto prihvati što god dođe.
  • Nastavi lagano disati nekoliko minuta. Neka tvoja namjera bude da se usmjeriš na stvaranje ovog sna.
  • Zatim, kad si gotova, polako otvori oči.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.