Ljepota i relax 03. listopada 2016.

Maskara može uzrokovati infekciju oka, ne nosi je u torbi!

Maskara
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znaš li ukoliko istu maskaru koristiš duže od tri mjeseca i pritom je nepropisno čuvaš, možeš dobiti ozbiljnu očnu infekciju? Naime, većina žena koristi dekorativnu kozmetiku puno duže od isteka roka trajanja te tako zanemaruje činjenicu da u njima može biti prava nakupina mikroorganizama.

Američki stručnjaci nedavno su testirali veliki broj maskara različitih proizvođača i ustanovili da čak 33 posto testiranih uzoraka sadrži bakterije. I to ne bilo koje! Kod većine uzoraka zabilježeno je prisustvo nimalo bezazlenih stafilokoka i streptokoka, ali i gljivica.

Maskaru drži na tamnom i hladnom te baci nakon isteka roka trajanja

Za njihovo prisustvo u dlačicama maskare nisu, međutim, krivi proizvođači, jer svi tipovi maskare sadrže supstance koje, prema naznakama na uputstvima, tri mjeseca sprečavaju širenje bakterija. Poslije isteka tog roka maskara više nije sigurna za korištenje. Posebno je rizično ako su maskare na visokim temperaturama, a kako ih se najčešće drži u torbicama, tada se one tope i zaštitne supstance brže razgrađuju, a bakterije ubrzano razmnožavaju.

Uradi sama: dugotrajni tuš za oči od badema, bez štetnih sastojaka

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.