Ljepota i relax 20. svibnja 2016.

Vježba za jačanje samopouzdanja

Beauty
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnoge žene zaista su kritički nastrojene prema svom tijelu. Nezadovoljne su čak i minimalnim nedostacima, koje, međutim, njihov partner i ljudi iz najbliže okoline i ne primjećuju. Stručnjaci kažu da se to može promijeniti – pomoću jedne jednostavne mentalne vježbe

Posljedica nezadovoljstva vlastitim izgledom je pad samopouzdanja, koji negativno utječe ne samo na socijalni već i na seksualni život mnogih žena. Višak na trbuhu, bedrima i stražnjici jedan je od osnovnih razloga što se one, kako tvrde, ne mogu opustiti i prepustiti strastima.

Rang lista lijepih i manje lijepih dijelova tijela

U jednom ispitivanju znanstvenici su proučavali žene koje su postigle najviše bodova na testu gradacije nezadovoljstva vlastitim izgledom (nijedna nije imala povijest poremećaja u prehrani). Ispitanice su promatrale svoje fotografije u donjem rublju, a potom su sastavile rang-listu svojih dijelova tijela, od onih koji im se najviše sviđaju do onih koji im se najmanje sviđaju.

Nakon toga provele su trideset i pet minuta promatrajući (na računalu) ili sve dijelove tijela s liste ili samo tri dijela svog tijela koja smatraju najprivlačnijim. Druga grupa ispitanica (koja je promatrala najprivlačnije dijelove svog tijela) ostvarila je znatno viši stupanj zadovoljstva svojim izgledom i tjelesnom težinom nego ispitanice čija je pažnja bila usmjerena na sve dijelove tijela. Dakle, zaključak je jasan: fokusiraj se na dijelove tijela koji ti se sviđaju umjesto na one koji ti uništavaju samopouzdanje i kvare raspoloženje. Vježbaj, nije teško!

Napravi masku od čokolade i nahrani kožu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.