Ljepota i relax 10. ožujka 2011.

Kristina napokon u dvoboju s celulitom

Kristina1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U natječaju na Zdravoj Kravi, naša čitateljica Kristina Radić dobila je na dar niz tretmana za preoblikovanje tijela u LPG EndermoSpa centru. Kristinin glavni problem je celulit na bedrima, a budući da ćemo svakog tjedna pratiti njezin napredak, zajedno s nama možeš testirati učinkovitost LPG tretmana

Kristina Radić, 28-godišnja politologinja zaposlena u građevinskoj firmi, prijavila se na natječaj u kojem je LPG EndermoSpa centar poklanjao niz tretmana za preoblikovanje tijela jer se već 12 godina intenzivno bavi aerobikom i uz to se zdravo hrani, a nikako se ne može riješiti celulita.

Celulit otporan na aerobik

"Vježbam aerobik tri do četiri puta tjedno po 2-3 sata, ali celulit ne nestaje. Najviše ga imam na bedrima i nešto manje na stražnjici. Do sad sam ga pokušala izbrisati anticelulitnim kremama, a pila sam i neke tabelete za drenažu, no nije bilo rezultata. Za LPG tretmane sam čula i čitala po formumima da su vrlo učinkoviti pa sam ih i sama željela isprobati", kaže Kristina, odlučna slijediti sve upute koje dobije od terapeuta i nutricionista u LPG centru kako bi se napokon riješila celulita.

Tim LPG centra Kristinu je odabrao među skoro 150 osoba koje su se prijavile na natječaj, a među kojima su u uži krug izabrali sedam osoba i s njima osobno razgovarali. Svima iz užeg izbora na kraju su poklonili 40 posto popusta na tretmane, a utješni dar pripremili su i za sve prijavljene: popust od 20 posto.

Paket od 12 individualiziranih tretmana

Dino Skansi, vlasnik LPG EndermoSpa centra, rekao nam je da se za uklanjanje celulita ili lokaliziranih masnih naslaga najčešće preporučuje napraviti 12 tretmana u nizu. Program tretmana uvijek je individalan jer ga sastavlja LPG terapeut na temelju pregleda i evaluacije klijenta, kao i njegovih želja i prioriteta.

"Kada osoba prvi put dođe u centar, obavezno prolazi kroz evaluaciju, kako bismo vidjeli koji su njezini problemi, kakvo joj je opće zdravstveno stanje i možemo li joj mi svojim tretmanima zaista pomoći. Postoji mali broj kontraindikacija zbog kojih se nekim osobama ipak ne preporučuju ovakvi tretmani ili im se ne mogu garantirati dovoljno brzi rezultati.

Također ako je netko pretio, s 30-40 kilograma viška, ne može očekivati da će smršavjeti samo uz pomoć tretmana. Ljudima koji su u takvoj situaciji preporučimo vježbe i prehranu za uklanjanje barem dijela tog viška kilograma, da bi došli u fazu u kojoj bi im tretmani mogli donijeti zadovoljavajuće rezultate", kaže Dino Skansi.

Ističe kako im je u LPG centru važno da ljudi od tretmana imaju realna očekivanja i da su i sami spremni sudjelovati kako bi zajedno došli do željenih rezultata. To znači da na tretmane dolaze redovito svaki drugi dan, odnosno tri puta tjedno i da se pridržavaju uputa nutricionistice za eventualne prilagodbe u prehrani.

Što se još radi u LPG centru?

Osim tretmana za preoblikovanje tijela, takozvane lipomasaže, u LPG EndremoSpa centru izvode se i razni tretmani kože lica i tijela. Uglavnom je riječ o tretmanima za otklanjanje estetskih nedostataka, kao što su bore, podočnjaci, podbradak, strije, umorna ili pretjerano opuštena koža.

Postoje i tretmani posebno oblikovani za muškarce, kao i oni za poslovne ljude. Među njima su relaksacijske masaže cijelog tijela ili samo kritičnih, posebno napetih područja, i brzinski tretmani ljepote.

Posebnu grupu čine i tretmani za sportaše, koje koriste mnogi profesionalni, ali i rekreativni sportaši u okviru svojih priprema, rehabilitacije ili za oporavak nakon ekstremnih napora.

Traženi su i terapeutski tretmani kojima se primjerice mogu tretirati svježe i stare opekline, problemi s venama, ožiljci od operacija, otekline i razna bolna stanja. Upravo ove tretmane svojim klijentima preporučuju neki estetski kirurzi nakon liposukcije, face-liftinga i drugih zahvata.

Više info: www.lpg-endermospa.hr

Kristinin plan tretmana

Terapeutkinja Ana Grozdić, koja je kao i svi ostali terapeuti u LPG EndermoSpa centru po struci viša fizioterapeutkinja, dodatno educirana po programu francuske tvrtke LPG, ispričala nam je što nakon uvodne evaluacije očekuje Kristinu:

"U paketu od 12 tretmana za oblikovanje tijela, uvijek prvih nekoliko puta radimo limfnu drenažu. Budući da Kristina dosta zadržava vodu, limfnu drenažu ćemo raditi na prva četiri tretmana.

Kad uklonimo višak vode celulit će doći na površinu kože pa je moguće da će u tom trenutku izgledati da ga ima više nego prije. No to je dobro, jer tek tada na njemu možemo ozbiljno raditi.

Također ćemo tek nakon limfne drenaže točno vidjeti koje tretmane trebamo dalje raditi i koliko njih. Moguće je da će se celulit brzo razgraditi i da ćemo onda na kraju najviše raditi na zatezanju kože."

Bezbolno "tesanje" tijela

Tijekom tretmana osoba na sebi ima poseban triko i svi se izvode istim LPG uređajemčija tretmanska glava sadrži motorizirne valjke za masažu, a djeluje i poput vakuumske komore. Uređaj je kompjuteriziran i sadrži različite programe koji se koriste za razne vrste tretmana. 

Tako i se i limfna drenaža sastoji od dvije vrste stimulacije tkiva: u prvoj fazi, u kojoj se potiče otvaranje limfnih zalistaka, osoba osjeća blago lupkanje na tretiranom dijelu tijela, dok druga faza, u kojoj se potiče cirkulacija, većinu podsjeća na usisavanje kože usisavačem.

To je vrlo ugodno, poput lagane masaže. Terapeutkinja kaže da uvijek provjerava je li osobi na tretmanu nešto bolno, pa u tom slučaju prilagodi program, jer je važno da cijeli tretman bude potpuno bezbolan i ugodan.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.