Ljepota i relax 10. studenoga 2011.

Kozmetički savjeti za njegu T-zone

T-Zona
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naše čitateljice Ivana i Adela obratile su nam se zbog problema s T-zonom lica koja se jako sjaji i sklona je upalama. Kakve kozmetičke preparate i pudere koristiti, otkriva im medicinska kozmetičarka Zdenka Bošnjak

'Zadnjih godinu dana imam problema s T-zonom koja se vrlo brzo nakon nanošenja pudera počinje sjajiti. Može li mi pomoći mehaničko čišćenje lica i kakve tretmane mi preporučate', pitala je Ivana.

'Masna T-zona lica mi uzrokuje mnoge neugodnosti tijekom dana, pa sam je probala isušiti s različitim preparatima za čišćenje koji sadrže alkohol, međutim nemam nikakvih rezultata, nos i čelo mi se i dalje sjaje. Kakve preparate trebam koristiti da ublažim taj neugodan sjaj', zanima Adelu.

Savjet medicinske kozmetičarke Zdenke Bošnjak

Mješovita koža ima tzv. T-zonu - dio čela i nosa koji je jako masan (ima previše sebuma). Takva koža se sjaji i sklona je upalama, a u isto vrijeme obrazi su najčešće suhi. I jedan i drugi dio lica trebaju mnogo vlage (vlažnih krema i seruma), a masni dio treba redovito čistiti u kozmetičkom salonu i tretmanima lasera regulirati stvaranje sebuma.

Izaberi nježan preparat koji ne sadrži alkohol

Svaka koža zahtijeva temeljito čišćenje svako jutro i svaku večer, a pogotovo to vrijedi za masnu, odnosno mješovitu kožu. Najčešće pogreške su upravo u tome da se koža ne čisti redovito, pa se ne uklanja višak sebuma.

Pogreška je i u lošem izboru preparata za čišćenje lica. Iako je ovakva koža debela, masna i s proširenim porama, ona zapravo treba nježan preparat koji ne sadržava alkohole.

Kompaktni puder za nos

Preparati moraju osigurati vlažnost i hidrataciju koži, a istovremeno imati dodatnu regulaciju sebuma. Što se tiče pudera, uvijek preporučam vlažni, ali ako se nos ili T-zona jako sjaje, treba tome dodati i malo kompaktnog pudera

Važna preporuka: mješovita koža s masnijom T-zonom prvenstveno treba mehaničko čišćenje lica. Uz to se uvijek mogu dodati i tretmani dermoabrazije, lasera i neke od specijalnih maski.

U Beauty centru Zdenka uvijek možeš dobiti dodatne besplatne savjete i preporuke, a sve što je potrebno jest najaviti se. Više info na: www.bczdenka.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.