Ljepota i relax Prirodno lijepa 06. rujna 2017.

Koliko je normalno imati bora s 20, 30 i 40 godina?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Otprilike do 25. godine života traje rast i razvoj žene te prve bore postaju vidljive nakon srednjih 20-ih godina - tada počinjemo stariti. Zbog hormonalne neravnoteže regeneracija i proizvodnja kolagena i elastina je sporija, te se ti procesi sporije i odvijaju. U razdoblju menopauze, neki procesi potpuno stanu, kaže Zdenka Bošnjak medicinska kozmetičarka i vlasnica Beauty centra Zdenka.

"Prve znakove starenja možeš pogoršati i nekim lošim životnim navikama, pa tako pušenje, mali unos tekućine, izloženost stresu i nedostatak svježeg kisika dodatno uništavaju kožu lica. Jednako djeluje i izloženost pretoplom, pa prehladnom zraku, što je čest slučaj u zimskim mjesecima kada se prvo grijemo u zatvorenom prostoru, a zatim izlazimo na hladnoću", objasnila je kozmetičarka.

Možda te zanima... Sedam glavnih krivaca zbog kojih nastaju bore Ljepota i relax

Koža u dvadesetim

  • Što je uobičajeno - koža lica treba biti gotovo bez bora. Ako se na licu počnu pojavljivati izražene bore prije tridesete godine života, to je definitivno znak pretjeranog izlaganja suncu.
  • Sačuvaj zdravlje kože - pijte dosta vode i dovoljno spavaj. Također, počni koristiti SPF 30 svakog dana (hidratantna dnevna krema sa zaštitnim faktorom). Ako s pušiš, prestani pušiti kako bi spriječila posljedice preranog starenja kože.

Bore_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock
Koža u tridesetim

  • Što je uobičajeno - nakon tridesete godine života pojava sitnih bora oko očiju, kao i na čelu, sasvim je normalna. Također, normalno je da se pojavi i nekoliko uzdužnih bora između obrva.
  • Sačuvajte zdravlje kože - zaštita lica kremom sa SPF 30 tijekom cijele godine je i dalje obavezna, baš kao i uporaba hidratantne kreme ujutro i navečer.

Bore_2 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock
Koža u četrdesetim

  • Što je uobičajeno - horizontalne linije na čelu obično se počinju oblikovati u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama života. Osim toga, produbljuju se bore između obraza i usta, a podočnjaci postaju izraženiji.
  • Sačuvaj zdravlje kože - kreme s učinkom eksfolijacije i mikrodermoabrazije mogu poboljšati stanje i izgled kože (ublažavaju oštećenja uslijed starenja i djelovanje vanjskih faktora). Naravno, uporaba zaštitnih preparata sa SPF-om 30 do 50 je neophodna svakog dana!
Ogledalo_1 Možda te zanima... Plavi podočnjaci mogu ukazivati na bolesnu štitnjaču! Ljepota i relax

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.