Ljepota i relax Wellness 22. veljače 2017.

Koja je veza između pušenja, uživanja u siru i celulita?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Celulit je jedna od napasti sa kojom se suočavaju gotovo sve žene. Iako je nekima uzrok pojave celulita zapisan u genima, to ne znači da nema načina na koji bi spriječila ili barem usporila njegovu pojavu.

Loša prehrana

Velike količine rafinirane i procesuirane hrane pomažu stvaranje celulita. "Koža je najveći organ u službi detoksikacije i zato će se loša ishrana odraziti na njoj, točnije, metaboliti i toksini će se u njoj nakupljati i izbijati van", objašnjava sportski nutricionist Brandon Mentore. Zato u svoju ishranu uključi zdrave, prirodne namirnice bogate nutrijentima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Nadutost

Jača nadutost ili otečenost, bilo da je uzrokovana stresom, lošom ishranom, intolerancijom na neku namirnicu ili oksidativnim stresom, može pogoršati celulit"Jedan od elemenata nadutosti ili oticanja je činjenica da se ono događa u samim stanicama. Što se češće to događa, to će koža češće biti napuhnuta", objašnjava Mentore.

Problemi s kožom odraz su unutarnjeg nezadovoljstva

Dehidracija

Činjenica da tvoj organizam čini 60% vode je razlog zbog kojeg dehidracija utječe na pojavu celulita. Nedovoljan unos tekućine uzrokuje nakupljanje toksina u stanicama koje tijelo teško probavlja. To doprinosi kvrgavom izgledu celulita.

Također, dehidracija čini kožu slabijom i tanjom, što dovodi do veće vidljivosti celulita.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Preveliko izlaganje suncu

"Izlaganje suncu je jedan od najboljih načina za uništenje kvalitete kože. Zahvaljujući njemu, koža može izgledati staro i grubo.", tumači dr. med. Ryan Neinstein, plastični kirurg. Zato, ako želiš smanjiti ili izbjeći vidljivost celulita, ne izlaži se prečesto suncu i obavezno štiti kožu zaštitnim faktorom.

Đumbir briše celulit

Konzumiranje sira

Obrađeni sirevi, poput feta sira, mogu u porciji veličine 1/4 šalice sadržavati i do 400 miligrama soli. Sav taj natrij zatim uzrokuje zadržavanje vode, zbog čega celulit postaje vidljiviji.

10 vježbi za tanja bedra

Alkohol

Alkoholna pića ne uzrokuju pojavu celulita ali doprinose njegovoj vidljivosti zato jer stežu krvne žile u tijelu. Uz to, alkohol je veliki izvor kalorija, gotovo bez ikakvih hranjivih sastojaka.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Potiče zadržavanje vode u tijelu i pogoduje nakupljanju masnoća u bedrima, rukama i trbuhu.

Pušenje

Pušenje negativno utječe na prokrvljenost krvnih žila, što narušava građu i funkciju kolagena u koži. Zahvaljujući tome, tkiva gube elastičnost, slabe i lakše se oštećuju. Posljedićno, celulit postaje vidljiviji.

Uljni macerat od bršljana uklanja celulit

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.