Ljepota i relax 09. rujna 2016.

Kako energetskim čišćenjem doma privući nove prilike u život?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagušljiv životni ili radni prostor, ne mora biti posljedica samo ustajalog zraka ili mirisa nikotina, već i energije prostora. Kako svaki čovjek ima svoju energiju, tako i prostor posjeduje svoju. Na energiju prostora jako utječu boje, biljke, uređenje, ukućani, mirisi, ali i gosti koji dolaze u posjet.

Sigurno si primijetila kako postaješ nervozna ako je oko tebe sve neuredno i razbacano? U nekim prostorima osjećamo se pak umorno, iscrpljeno ili negativno, jer se u prostoru nakupila energija koju treba pročistiti. Iscrpljenost je i simptom preniskih razina energije ili teške energije, kako u našim životima tako i u našim životnim prostorima. Kako bi energija nesmetano tekla u našim domovima, radnim prostorima pa i životima, bitno je ne samo pospremiti te prostore, nego i "životne ladice" u koje prečesto guramo nerazriješene situacije i emocije. Kada se riješimo suvišnih stvari koje nam blokiraju prostor i um, energija će moći nesmetano teći, a u život će nam dolaziti pozitivni ljudi, pozitivne stvari i otvorit će se mogućnost novim prilikama. Tako i govori zakon privlačnosti, da pozitivno privlači pozitivno i obrnuto. Vrijeme za energetsko čišćenje doma je dobro u bilo koje vrijeme, dapače i poželjno ako osjećamo težinu danima, te će ti donijeti mir i staloženost, pozitivno i zdravo okruženjeu kojem ćeš se moći fizički ali i mentalno pripremiti za nove radne izazove i nove prilike. Čišćenje u smislu pranja prozora, podova i ostalog ponekad nije dovoljno, jer osim prljavštine na udobnost našeg prostora utječe i energija koje se u njemu stvara, kao posljedica natrpavanja starim i nepotrebnim stvarima, lošeg zračenja biljaka, svađe među ukućanima, neugodnih mirisa i slično.

Prvi korak je rješavanje nepotrebnih i starih stvari

Kreni s rješavanjem svih nepotrebnih papira koji ti zagušuju ladice. Kad svladaš taj mali korak, imat ćeš samopouzdanje da se uhvatiš u koštac s ‘krupnim zalogajima’. Jako je važno napraviti takvo čišćenje doma, jer nagomilani predmeti koji se ne upotrebljavaju zatrpavaju protok energije. Budi iskrena prema sebi i baci stvari iz garaže, tavana, one koje već dugo nisi koristila. Pogotovo ako dugo čuvaš nečiji poklon, koji ti se ustvari nikada nije svidio i samo je skupljao prašinu na polici. Zasigurno ćeš osjetiti olakšanje. A taj čin bacanja stvari ne samo da odnosi staru, lošu energiju, već stvara prostor da nove, pozitivne stvari uđu u tvoj život i dom.

Također obratite pažnju na "sve što nije dovršeno". Ovaj oblik nereda teže je uočiti i lakše ignorirati. Sve što nije dovršeno u tjelesnom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom ‘carstvu’ stvara nered u psihi. Ako ostavljaš poslove nedovršenima, oni će ti stalno crpiti energiju. Oslobodi se suvišnih stvari i ostvarit ćeš više prostora za protok energije, pa ćeš i ostale stvari lakše završavati.

Sol upija negativnu energiju iz prostora

Svoj životni prostor dobro je s vremena na vrijeme očistiti i s malo vode i prstohvatom soli. Sol kao element pripada zemlji i, posuta po prostoru, upija negativnu energiju. Također je za energetsko čišćenje dobra mješavina od nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina i jedne žlice morske soli, dodane u vodu za čišćenje. Tom mješavinom možeš prati podove ili kuhinjske elemente, jer će odnijeti negativnu energiju iz prostora, te će ga dobro dezinficirati, a i ugodnog je mirisa. Paljenje određenog bilja, poput tamjana i kadulje čiji mirisi prožimaju prostor, pripada elementu zraka. Mirisi su također manifestacija energije, harmoniziraju prostor i psihu te unose potpuni mentalni sklad. Ružmarin i tamjan su odlični u energetskom čišćenju prostora nakon posjeta agresivne ili bolesne osobe.

Za tamjan su znali i drevni narodi koji su ga koristili u crkvenim obredima za raskuživanje i kao zaštitu od zlih duhova, međutim povezanost tamjana s religijskim obredima ne odnosi se samo na kršćansku tradiciju. Mnoge drevne religije smatrale su ga vrlo važnim te ga redovito upotrebljavale u svojim obredima. Tako se u 5 stoljeću prije Krista, iz Babilona u Izrael najviše uvozio upravo tamjan, za potrebe drevnih Izraelskih hramova. Stari Egipćani, osim što su ga upotrebljavali za religijske rituale, koristili su ga i kod balzamiranja mumija. Zapali tamjanicu s nekoliko zrna tamjana, postavljenu u nekom kutu prostorije, te će ona potpuno odnijeti negativnu energiju. Možeš i sa tamjanicom obići sve kuteve prostorije u smjeru kazaljke na satu i zatim ju ostaviti na sredini prostorije neko vrijeme. Smatra se da upravo zbog bosvelijske kiseline koja se nalazi u tamjanu, ovu biljku odlikuju antiupalna i analgetička svojstva. 

Zvuk zvona raspršuje ustajalu energiju

Element metala predstavlja zvuk zvona, te ga se često koriste u čišćenju jer raspršuje ili reže negativnu ustajalu energiju. Dok vatra, primjerice ona sa zapaljenih svijeća, sagorijeva negativnosti. A posvećena ili energizirana voda ispire svu negativnost. I na kraju, ne zaboravi uživati u svom novom osvježenom i mirisnom domu, kojeg si napunila pozitivnom energijom i samim time mogućnošću privlačenja novih životnih prilika.

Autor članka: Petra Šafranko, certificirana učiteljica Divine Health Programa u Divine Energy Parku.

Doznaj je li himalajska sol bolja od morske?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.