Ljepota i relax 18. svibnja 2016.

Izbjegni infekcije u salonima ljepote

Nokti_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U svakom kozmetičkom salonu postoji šansa da stvari krenu krivo. I to ne samo zato jer vlasnici salona svjesno ne drže do sterilnosti već se bakterije potkradu koliko god se oni trude. Ako ti se već dogodilo da si kod pedikera dobila neku vrstu infekcije ili želiš to izbjeći, drži se ubuduće ovih par savjeta

  • Ako ti se već dogodilo da si kod pedikera dobila neku vrstu infekcije ili želiš to izbjeći, drži se ubuduće ovih par savjeta. Prije nego što pedikerka počne raditi, trebaš provjeriti nekoliko stvari kako bi se uvjerila u higijensku sigurnost postupka. Prvo pitajte je li metalni pribor očišćen u medicinskom sterilizatoru, kao i koristi li se za svakog klijenta steriliziran i nekorišten komplet.
  • Još je bolje da doneseš u salon svoj pribor za nokte, kao i da ga nakon svake uporabe opereš antibakterijskim sapunom ili da ga držiš petnaest minuta u alkoholu ili hidrogenu. Također, izbjegavaj odlaske u salone u kojima se koriste kadice s mlaznicama. Iako se steriliziraju nakon svake uporabe, bakterije se mogu zadržati u filterima i otvorima i prenijeti u vodu kada se uključe mlaznice.
  • Bakterije mogu prodrijeti u krvotok čak i kroz najmanju ranicu od zanoktice ili pukotinu na peti, što može rezultirati ozbiljnom upalom. Najbolje je da odlaziš u salone u kojima se koriste klasične kadice za stopala (bez mlaznica), koje se prazne i dezinficiraju nakon svakog tretmana.

Doznaj kako da napraviš kvalitetnu pedikuru kod kuće.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.