Ljepota i relax 14. studenoga 2016.

Istraživači poistovjećuju putovanja s tri elementa sreće

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odmor od posla, svakodnevnice i užurbanog načina života svakome je potreban, a znanstvenici nam nude još jedan razlog zašto treba iskoristiti godišnji odmor zai putovanje - može nam pomoći da živimo duže.

Putovanja mogu biti rješenje za depresiju, a novo istraživanje pokazuje kako su povezana sa srećom i boljim zdravljem.

Putovanje je ključno za sreću

Doktor Sebastian Filep, stručnjak koji istražuje učinak putovanja i turizma na sreću, otkrio je kako motivacija za putovanje, iskustvo s destinacije, te sjećanja na put doprinose zadovoljstvu odlaska na odmor.

Prvo izaziva emocije u putniku, drugo daje svrhu i treće osjećaj sudjelovanja u nečemu, a to su sve ključni sastojci za sreću.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Analiza Instituta Victoria je napravljena na 60 putnika i 200 turista s ruksakom, a zaključak istraživanja je da nas putovanja čine sretnijima što poboljšava naše zdravlje i pomaže nam da duže živimo.

Mi zaključujemo kako nisu potrebna daleka putovanja i egzotične destinacije kako bi bili sretni, ponekad je dovoljno staviti ruksak na leđa i popeti se na obližnje brdo.

Putovanja nas čine istinski sretnima: skupljaj iskustva, a ne stvari!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.