Ljepota i relax 03. svibnja 2016.

Opadanje kose: koliko je normalno?

Kosa-Svrabez450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Primijetila si da ti kosa pretjerano opada, prvo si mislila da je problem sezonski, no to traje već neko vrijeme. Trebaš li se zabrinuti? Blistava i zdrava kosa najljepši je ukras. Kad govorimo o kosi, treba znati da prosječna osoba ima oko 100.000 vlasi, a normalnim se smatra gubitak između 50 do 100 vlasi dnevno

Važno je otkriti uzrok

Primijetiš li da ti kosa ispada više nego uobičajeno, trebaš preispitati svoje životne navike i pronaći uzrok. Uzroci koji mogu utjecati na opadanje kose su: stres, nedostatak pojedinih minerala, bolest, lijekovi (citostatici) i neke agresivne dijete. Kod procjene stanja uzmi više čimbenika u obzir i razmisli o posjeti dermatologu i profesionalnom pregledu vlasišta. Kad ti kosa počne opadati, zapitaj se u kakvom si psihičkom stanju. Ako si zaključila da je riječ o bolesti, hitno se obrati liječniku, a ako ne, nemoj se u potpunosti obeshrabriti, jer možeš barem usporiti opadanje usvajanjem zdravih životnih navika.

Pročitaj kako korom od krumpira možeš pokriti sijede.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.