Ljepota i relax Lijepa i blistava koža 12. listopada 2018.

I ovi mišići trebaju vježbu, ako želiš izgledati zdravo

Foto: Freepik

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš sjajnu i zategnutu kožu lica bez tretmana koji uključuju igle i noževe, saznaj kako se izvodi gimnastika lica, potpuno neinvazivna metoda pomlađivanja

Svi ćemo se složiti s time da lijepa i zdrava koža lica najviše doprinosi mladolikom izgledu. Isto tako znamo da su prema nekim ljudima geni bili darežljivi, dok su drugi lošije prošli ili su tijekom života malo vodili računa o svojoj koži. Kojoj god skupini pripadali, s pojavom prvih bora (kad god to bilo) svi počinju intenzivno razmišljati o njezi lica. Kirurške metode pomlađivanja kože mnogim su ljudima odbojne ili preskupe te zato traže manje invazivno ili, još bolje, prirodno rješenje. Jedno od takvih jest gimnastika lica.

Zanemareni mišići

Govoreći o gimnastici, obično spominjemo sve dijelove tijela osim lica. Naime, nije baš općepoznato da lice ima čak 43 mišića. Oni nam omogućuju da se smijemo, mrštimo i općenito neverbalno izražavamo širok raspon osjećaja, a ti su mišići također zaslužni za održavanje elastičnosti naše kože. Gimnastikom lica oni se aktiviraju, čime se stimuliraju prokrvljenost i stvaranje kolagena, što može doprinijeti rješavanju problema kao što su proširene pore, vrećice ispod očiju, opuštenost kože i podbuhlost. Kao i kod vježbanja svih ostalih mišića u tijelu, ovdje se najbolji rezultati postižu uz pomoć trenera ili prateći njegove savjete, a vrijedi i isto zlatno pravilo: veća učestalost vježbanja donosi bolje rezultate. Kad je gimnastika lica u pitanju, jedan je od najvećih autoriteta Japanka Yukoko Tanaka. Iako Tanaka nije jedini stručnjak za gimnastiku lica, njezini videozapisi koji slijede dat će ti dobru predodžbu o tome kako se ovakva gimnastika izvodi i koje rezultate možete od ovakvog vježbanja očekivati. 

Kako to funkcionira?

Prije svega treba odrediti primjerenu jačinu pritiska i nanijeti kremu ili ulje (kao što je Bio-Oil) ravnomjerno na čisto lice. Potom se pritiskom od linije ušiju do ključne kosti aktivira limfa, tjelesna tekućina koja nastaje u međustaničnim područjima i ima zadaću odvođenja otpadnih tvari iz organizma. Slijedi masaža čela pa masaža očiju kojom se smanjuje njihova natečenost i vrećice ispod njih. Nakon usana i nosa gnječenjem jagodica eliminiraju se masne naslage i aktivira opuštena koža. Zatim se masiraju nabori koji se nalaze od nosa do stranica usana koji nastaju smijanjem. Na kraju se aktiviraju mišići brade.

 

U nastavku vježbanja opet prvo treba odrediti razinu pritiska koja nije neugodna i koristiti ulje kako ne bi došlo do iritacije kože. Slijedi vježba koja eliminira podbradak pa vježba protiv opuštenosti kože i naposljetku masaža čela koja djeluje na bore. U ovom je videozapisu pokazano i kako sami možemo izvoditi masažu svoga lica.

 

U videu koji slijedi objašnjeno je kako možemo sami riješiti problem opuštenosti kože, eliminirati podbradak te tretirati bore na čelu. Donose se i savjeti za pravilno izvođenje ovih vježbi te se upozorava na dvije najčešće greške, izbor pogrešnog mjesta za masažu obraza i pogrešno lociranje limfnog kanala, koje mogu umanjiti željeni efekt. Usto je navedeno u koje bi se vrijeme vježbe trebale izvoditi te na kojim je točkama moguće uočiti učinke vježbanja.  

  

 

Kako preporučuje Tanaka, sve navedene vježbe čine ciklus od tri minute koji bi se trebao izvoditi svaki dan, s tim da svakako valja voditi računa o tome da se koristi primjerena količina ulja (koje u ovim videouputama nije naneseno). Da ne bi došlo do zabune, ove vježbe nisu osmišljene kao jedini i isključivi oblik brige za kožu lica - odgovarajuća prehrana i pametan izbor kozmetičkih preparata jednako su važni za zdravlje i ljepotu najuočljivijeg dijela našeg tijela.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.