Ljepota i relax 19. travnja 2016.

Lavandom protiv alergijske hunjavice

Limun_I_Lavanda450X300_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Alergije su autoimuni poremećaji pa je potrebno pružiti podršku vlastitom imunološkom sustavu u obliku preventive, jednako kao i u samom jeku alergije. Što se tijelo ranije počne pripremati, to je veća vjerojatnost da će učinak biti bolji.

Kod akutnih stanja preporučuje se direktno inhaliranje ulja ili nanošenje mješavine eteričnih ulja u baznom ulju u području prsa i gornjeg dijela leđa.

Oblozi za oči od hidrolata lavande

Protiv hunjavice možeš se boriti i stavljanjem obloga od blagih hidrolata lavande i kamilice na oči. U akutnim situacijama ulje treba koristiti barem dva puta dnevno, a pomoći može i inhalacija par kapi ulja nakapanog direktno na maramicu. Kod akutnih alergija preporučuje se i direktno inhaliranje ulja, dok se protiv hunjavice možeš boriti oblozima od hidrolata lavande i kamilice koji se stavljaju na oči. Ako imaš problema sa sezonskim alergijama dobro je svakodnevno koristiti eterična ulja u aroma lampama ili difuzorima.

Uljem lavande ublaži stres.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.