Ljepota i relax 07. prosinca 2016.

Hrvatska postala zona besplatnog čitanja: tisuće knjiga čitaj besplatno uz ovu aplikaciju

Foto: Croatia Reads
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uz aplikaciju Croatia Reads tijekom blagdana možete na području cijele države besplatno čitati tisuće knjiga, a velik je broj naslova i na hrvatskom jeziku.

Više od 14.000 ljudi u samo dan i pol se registriralo i skinulo aplikaciju Croatia Reads koja svima unutar Hrvatske omogućuje da tijekom blagdana besplatno čitaju oko 100.000 raznih književnih naslova. Cijela Hrvatska tako je postala zona unutar koje se knjige mogu besplatno čitati, a po ovome smo prvi na svijetu. Kako je usluga dostupna svima tijekom blagdana, od velike koristi bit će i turistima koji posjete Hrvatsku u ovo vrijeme.

Nakon što ste skinuli aplikaciju (AndroidiOS), sve što trebate napraviti je registrirati se preko Facebooka ili svojim emailom. U aplikaciji će vam se potom otvoriti pristup cijeloj biblioteci TotalBoox platforme s naslovima na raznim jezicima, a možete naći beletristiku, kuharice, turističke vodiče, stručne knjige...uz nove knjige koje se dodaju svakog petka. 

Besplatno do sredine siječnja

Croatia Reads projekt nastavak je inicijative FREZ (Free reading zones) odnosno zona besplatnog čitanja koji je prvi put predstavljen u rujnu u Zagrebu. Iza njega stoji Mirela Rončević, urednica i kritičarka koja živi u New Yorku. Rončević je za 24sata rekla kako su u razgovorima s potencijalnim sponzorima kako bi se besplatno čitanje produžilo dugoročno, što je bio i plan od pokretanja akcije, dok će trenutno biti besplatno do sredine siječnja.

"Projekt je zamišljen da se ide na duge staze s njim. Zadnjih mjeseci razgovaramo s raznim organizacijama (privatnim i državnim) koje bi podržale projekt, a njima je važno da vide rezultate", rekla je Rončević.

Pronađi top 5 preporuka knjiga s ovogodišnjeg Interlibera.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.