Ljepota i relax Prirodno lijepa 30. listopada 2018.

Mrlje na koži: Testirali smo zeleni piling protiv hiperpigmentacije

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već godinama se borim s hiperpigmentacijskim mrljama i iskušala sam razne metode od microneedlinga, mikrodermoabrazije do kućne maske od kurkume i limuna.

Sve te metode su donekle ublažile stanje, ali sam i dalje u potrazi za tretmanom koji nije previše agresivan, a vratio bi mi ujednačen ten.

U toj potrazi sam tako dospjela do wellness & beauty centra Kapua u Zagrebu gdje mi je vlasnica Tomislava Mošet kozmetičarka i fizioterapeutkinja otkrila tretman Green Peel koji sam i isprobala na vlastitom licu. Green Peel je potpuno prirodan biljni piling na bazi osam odabranih biljaka koje sadrže enzime, minerale i vitamine. Osmislila ga je prije više od 60 godina Christine Schrammek, a dodatno ga je doradila njezina kćer dr. med. Christine Schrammek-Drusio, dermatologinja, alergologija i stručnjakinja za anti-aging te ga mogu koristiti isključivo certificirani liječnici i kozmetolozi.

Jačina tretmana ide od jedan do tri, a ovisi o količini biljne mješavine Green Peel koja se stavlja na lice te jačini pritiska prilikom nanošenja. Moguće je odabrati Classic, Energy i Fresh Up tretman.

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Classic Green Peel ima sličan učinak kao i kemijski piling, a manje je agresivan

"Osobe koje žele postići regeneraciju i obnovu s učinkom pilinga odabrat će Green Peel Classic. Taj klasični piling daje rješenje za različite probleme na koži lica i tijela kao što su proširene pore, nečista koža, ožiljci, koža oštećena suncem (hiperpigmentacije), strije, koža sklona prijevremenom nastajanju bora", kaže Mošet i objašnjava postupak:

"Tijekom biljne masaže, gornji slojevi epidermisa se uklanjaju, metabolizam se pojača, a regeneracijski procesi su stimulirani. Sve to smanjuje uobičajeno vrijeme obnove stanica kože s 28 na 5 dana. Nakon masaže dolazi do ljuštenja kože i do traje od dva do pet dana, ovisno o teksturi kože. Tijekom ljuštenja koža se mora njegovati specijalnim proizvodima za njegu kože. Kod ovog tretmana potrebno je bar jedan dan ostati kod kuće zbog ljuštenja tako da je za zaposlene najbolje da idu na tretman prije vikenda."

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Green Peel Energy protiv sitnih bora, hiperpigmentacijski mrlja i ožiljaka bez piling učinka

"Tretmanom se potiče cirkulacija krvi i metabolizam kako bi se prirodno poboljšala tekstura kože. Mogu se smanjiti znakovi starenja kože, nečistoće, ožiljci i neželjene pigmentacije, a namijenjen je onima koji nisu spremni za piling učinak. Ako osoba ima izraženije ožiljke, hiperpigmentacije ili bore tretman je potrebno ponoviti više puta kako bi se dobio učinak kao s Classic Green Peelom", objašnjava Mošet.

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Green Peel Fresh Up za svjetliji i svježiji ten bez piling učinka

"Ovaj blagi tretman je odličan kao instant osvježenje bez piling učinka. Stimulira cirkulaciju krvi, otvara pore te je koža u mogućnosti optimalno apsorbirati sastojke naknadne njege kože, a ten je odmah svjetliji i svježiji. Ovaj tretman je idealan za rješavanje problema za umornu kožu bez svježine i služi kao učinkovita pomoć za prevenciju protiv preranog starenja i gubitka elastičnosti", otkriva Mošet.

Limunu_2 Možda te zanima... Kiseline protiv akni i pigmentacija Ljepota i relax

P Možda te zanima... Kemijski piling umjesto face liftinga Ljepota i relax

Moji dojmovi

Tomislava Mošet se u mom slučaju odlučila za Green Peel Energy i to za nešto blažu verziju budući da nije poznavala moju kožu, a kako ističe radije ide na blaže varijante, ako procijeni da je koža osjetljivija. Takvu metodu rada joj omogućuje i samo sredstvo jer se Green Peel može količinski nanijeti u skladu s procjenom klijentovog stanja kože te prilagoditi pritisak tijekom umasiravanja biljnog pripravka. Iako bi meni zbog hiperpigmentacijskih mrlja više odgovarao Classic Green Peel nisam se odlučila za njega jer si u tom trenutku nisam mogla uzeti slobodan dan, dva za ljuštenje zbog poslovnih obveza.

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sam tretman traje oko sat i pol i ugodan je. Na kraju tretmana koža se zacrveni i kod mene je to crvenilo trajalo nešto kraće od dva dana. S tim da sam ujutro kao i obično nanijela tekući puder i nitko nije primijetio ništa neobično. Noć nakon tretmana osjeća sam intenzivnu toplinu u licu koja se može ublažiti hladnim oblozima (ja ih nisam stavljala), a pomaže i nanošenje hranjive kreme (moja je na bazi bademova ulja). Nekoliko prvih dana nakon tretmana koža traži dosta hidratizacije, ali se odmah pod prstima osjeća glatkoća kože. Nakon tri, četiri dana koža mi je postala nahranjena, glatka i osvježena, a hiperpigmentacijske mrlje malo manje izražene.

 | Author: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

S Tomislavom Mošet iz wellness & beauty centra Kapua dogovorila sam se za još jedan tretman po njezinoj preporuci budući da je zbog spomenutih okolnosti ovaj po intenzitetu bio slabiji. Tomislava je uvjerena da bi nakon drugog tretmana moje fleke mogle čak u potpunosti izblijediti. Na drugi tretman ću ići kroz desetak dana, a ako te zanimaju rezultati slobodno pošalji upit u inbox na Facebooku missZDRAVE.

PROČITAJ JOŠTop 3 tretmana protiv hiperpigmentacijskih mrlja!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.