Ljepota i relax Prirodno lijepa 26. srpnja 2017.

Frizerka otkriva uništava li kosu bojenje prije odlaska na more i kako ju zaštititi

Kosa-Sunce
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Utjecaj UV zraka, klora i soli uništavaju vlasi kose, zbog čega joj je potrebno više njege i brige kako bi ostala zdrava i njegovana i nakon ljetnih mjeseci. Ivana Marušić Kokolić iz frizerskog salona She cuts your hair,dala je nekoliko dragocjenih savjeta kako zaštititi kosu.

Kokolić preporučuje ispiranje kose slatkom vodom nakon svakog kupanja, nakon čega bi kosu trebalo poprskati nekim od njegujućih preparata koji se ne ispiru i olakšavaju raščešljavanje te ju nakon toga počešljati. "Uz trik s ispiranjem kose slatkom vodom, odlična pomoć je i stavljanje regeneratora ili suhih ulja u spreju prije odlaska na plažu. Ona će napuniti vlas, stvoriti zaštitni film oko kutikule i zaštititi kosu od sunca i soli", savjetuje Kokolić.

Zašto su jaja, med i jabučni ocat tako savršeni za kosu

Vrhove je preporučljivo redovito šišati kroz cijelu godinu kako bi kosa rasla brže i bila zdrava, no nakon povratka s mora šišanje je obavezno. Kod bojenja kose frizeri nisu tako strogi. Kosa se neće ništa više uništiti nego što se uništava bojenjem u bilo koje drugo doba godine. Nasreću, postoje mnogi preparati na tržištu koji sadrže pigment i njih se preporučuje koristiti za održavanje boje tijekom jeta.

Kosa_12 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Nemoj zaboraviti uzeti preparate s UV zaštitom jer sunce jednako šteti i koži i kosi. pri izboru šampona i regeneratora obrati pažnju da ne sadrži štetne sulfate i parabene jer će oni kosu dodatno isušiti i uništiti joj boju. Obrati pažnju i na češalj. Koristi modele širokih zubaca ili popularne češljeve za bezbolno raščešljavanje čvorića.

Što znače svrbež i prištići na vlasištu?

Ako imaš kvalitetne preparate, bezbrižno možeš kosu prati svaku večer, ali nikako nemoj leći slane kose ili kose pune klora jer će popucati i uništiti se.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.