Ljepota i relax Prirodno lijepa 26. svibnja 2017.

Eksperiment: Kako pijenje tri litre vode tijekom mjesec dana može transformirati lice

Foto: Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Daily Mail je napravio eksperiment čiji subjekt je bila Sarah Smith, a njezin zadatak je bio da tijekom mjesec dana pije tri litre vode. Četrdesetdvogodišnja Sarah je opisala promjene koje su joj se dogodile na licu isključivo zbog pijenja tri litre vode bez da je uvela ikakve druge promjene i zabilježila ih foto aparatom, a rezultati su zapanjujući.

Nakon prvog tjedna

Sarah je prije kure vodom otišla kod svog liječnika da ga pita može li povećani unos vode naštetiti njezinu zdravlju. Liječnik joj je rekao da je to u redu i savjetovao joj da unos tri litre vode strateški rasporedi na cijeli dan, a ne da odjednom uzme veće količine vode. Nakon prvog tjedna Sarah je primijetila da su joj inače troma crijeva živnula, da joj je mokraća bistre svijetlo žute boje za razliku od prije kad joj je bila tamno žuta, ali na licu su joj se i dalje pojavljivali prištići što je protumačila kao znak da joj otrovi izlazi iz organizma. Umjesto određene količine vode pila je čaj jer je pročitala da male količine teina ne uzrokuju dehidraciju.

Je li moguće predozirati se s vodom?

Nakon drugog tjedna

Primijetila je da su joj bore i sjene oko očiju manje, nije ju niti jednom boljela glava što joj je bilo neobično. Dah joj bio manje "težak", ali zaključila je da je to zato jer je tijekom drugog tjedna izbacila i čaj i pila samo vodu. Rad crijeva joj je bio bolji i malo je smršavjela, a suprug joj je rekao i da joj se smanjio celulit.

Pogledaj fotografije Sarah Smith kako se transformirala tijekom četiri tjedna

Nakon trećeg tjedna

Tamni podočnjaci skoro su nestali, a bore oko očiju vidljivo su se smanjile, koža joj je izgledala svježe i elastično. Sarah je rekla da joj se popravila i koncentracija te da joj se smanjio i apetit, odnosno da je manje jela budući da je u želudcu imala osjećaj punoće zahvaljujući vodi koju je unosila.

Nakon četvrtog tjedna

"Tamni podočnjaci su nestali, bore su gotovo nevidljive, a nestale su i tamne mrlje s mog lica", izvijestila je Sarah i konstatirala da joj je ten kao kad je bila djevojčica. Rekla je i da je tijekom ova četiri tjedna dva puta bila na zabavi i pila alkohol, ali da se zahvaljujući vodi probudila svježa, bez glavobolje i mamurluka. Sarah je malo i smršavjela s čim je jako zadovoljna budući da nije promijenila ništa osim unosa količine vode. Rekla je da će nastaviti piti tri litre vode dnevno i da to savjetuje svim ženama.
Nutricionistica objašnjava kako dvije čaše vode prije obroka tope masne naslage

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.