Ljepota i relax 22. studenoga 2016.

Devet savjeta kako prestati gristi nokte, možda jedan upali!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stres, nerviranje i nemir, samo su neki od razloga zbog kojih mnogi grizu nokte. Ne moramo spominjati kako izgriženi nokti loše izgledaju, a pogotovo kakav dojam ostavljaš na druge svojim izgrižen noktima. Kako bi se napokon riješila te grozne navike, primijeni ovih devet savjeta.

  • Lakiraj nokte - ako su tvoji nokti cijelo vrijeme premazani lakom, manja je mogućnost da ćeš dobiti napad i izgristi ih do kože. Odluči se za tamnije boje ili boje koje više dolaze do izražaja jer će se oštećenja odmah vidjeti.
  • Otiđi u kozmetički salon i priušti si manikuru - to bi možda moglo pomoći jer nevjerojatno je koliko više cijenimo nešto kada to platimo.
  • Stavi trajni lak - ako obični lak nije nikakva prepreka tvojim zubima, onda trebaš otići u kozmetički salon i staviti trajni lak ili gel na nokte. Ako ništa, barem će ti trebati dulje da ih izgrizeš.
  • Maži ruke kremom - uz griženje noktiju obično ide i griženje zanokticakoja je često suha i zbog toga ju je puno lakše odgristi. Zato, malo češće namaži ruke kremom ili uljem. Na tržištu postoje kreme koje su 2 u 1, i za nokte i za ruke.
  • Oblikuj nokte rašpicom - izgriženi nokti često su neravni i puni nepravilnosti. Zato uvijek uz sebe treba imati turpiju da bi to mogla ispraviti, ali to radite negdje gdje si sama.

Nokti_2 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Promjene na noktima upućuju na poremećaje u organizmu

  • Koristi učvršćivač za nokte - kada dočekaš da ti nokti narastu preko vrha jagodica, prije lakiranja običnim lakom, namaži ih učvršćivačem za nokte.
  • Okupiraj ruke nekim poslom - ako si svjesna u kojim sve trenucima grizeš nokte, pokušaj okupirate ruke nečim drugim. Primjerice ako grizeš nokte dok telefoniraš, pokušaj crtate nešto po papiru.
  • Postavi cilj - odredi da mjesec dana nećeš gristi nokte. Ako u tome uspiješ nagradi se. Možda tako i dugoročno zaboraviš na ovu ružnu naviku.

Nokti su semafor zdravlja

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.