Ljepota i relax Prirodno lijepa 23. listopada 2017.

Dermatologinja Kendall Jenner otkriva najčešće greške prilikom čišćenja lica

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Teško je povjerovati da je Kendall Jenner, zaštitno lice kozmetičke kuće Estée Lauder imala problema s aknama. Ali istina je i nije jednom izjavila da se osjećala grozno, sve dok nije srela dr. Kidd, dermatologinju.

Kendall je tri godine išla na tretmane laserom i slijedila rutinu čišćenja lica, a budući da je svjesna da si ne mogu svi priuštiti skupe tretmane, podijelila je na Internetu neke savjete koje joj je dala njezina dermatologinja.

Cerin-Uspr Možda te zanima... Kako uspješno ukloniti akne? Ljepota i relax

Osobe koje imaju akne po savjetu dr. Kidd nikada ne bi smjele prati lice s abrazivnim sredstvima, niti s aparatima za čišćenje lica (rotirajuće četke). Dovoljno je samo temeljito oprati lice rukama.

 

🌈🌈🌈

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

"Uvriježeno je mišljenje da osobe sklone aknama ne čiste lice dovoljno, pa onda odu u pretjerivanje. Često mi dolaze pacijenti koji koriste previše sredstava za čišćenje lica i tako samo pogoršavaju svoje stanje, a jednostavnost je zapravo najbolja", kaže dr. Kidd i i objašnjava:

Kremau Možda te zanima... Koji prirodni sastojci uklanjaju akne? Ljepota i relax

"Korištenje abrazivnih sredstava na koži s aknama može izazvati upale i pogoršati stanje. Stoga je najbolje upotrebljavati nježne, a učinkovite gelove koji skidaju šminku i nečistoće."

Možda te zanima... Može li maska od riže pomladiti kožu lica za 10 godina? Ljepota i relax

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.