Ljepota i relax 04. lipnja 2011.

Celulit u 30-ima Leona ipak ne poznaje!

Leona-P_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glumica Leona Paraminski niti u tridesetima nema celulita, a tu sreću duguje dobrim genima svoje majke, aktivnom stilu života, uzimanju puno tekućine i redovitoj vožnji na biciklu

I u tridesetima bez celulita

'Što se tiče celulita za sada sam prava sretnica i mogu se pohvaliti da ga još uvijek nemam.  Od malena sam vrlo aktivna, a mislim da se to vraća kasnije u životu. Sada u mojim tridesetima, još uvijek se puno krećem, a u slobodno vrijeme često vozim bicikl '.

Dobitna kombinacija protiv celulita je genetika i način života

Leona nam je otkrila kako ipak ne može odoljeti kasnonoćnim obrocima, ali sve to nadoknađuje aktivnim stilom života.

'Moram priznati da jedem dosta kasno, ali to za sada nije ostavilo traga na mom tijelu. Moja mama također nije imala celulit kada je bila mojih godina, tako da mislim da je to spoj genetike i načina života. Vjerojatno se tijelo mijenja nakon trudnoće', smatra Leona.

Redovito odlazim na masaže

'Redovito idem na masaže, ali nikad nisam išla na anticelulitne tretmane niti na tretmane za učvrščivanje tijela. Masažu si priuštim  jednom u dva tjedna jer me opušta, a naravno dobro je i za cirkulaciju tijela', kaže Leona.

Mišljenje kozmetičarke

Žana Barjaktarević, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog centra Lora objašnjava koji tretmani i masaže protiv celulita se preporučuju u 30-ima.

'U 30-ima počinjemo primjećivati prve znakove starenja, a cirkulacija postaje usporenija. Nakon poroda žensko tijelo se mijenja i dobivamo na težini. Uz masno tkivo i celulit koji se javljaju na bedrima i guzi, u 30-ima žene često primjećuju kako im se masno tkivo pojavilo i na trbuhu, čak i ako su ranije uvijek imale ravan trbuh.

'Za žene u 30-ima je važno da tijekom cijele godine paze na ishranu, bez velikih odstupanja u težini zbog kojih često dolazi do rastezanja kože, te pojave strija i celulita.

Tretmani s guaranom i kofeinom

'Od tretmana u 30-ima preporučam lipox tretmane koji uspješno otapaju masne naslage, jer sastojci poput guarane i kofeina još bolje djeluju protiv celulita kada se osoba zamota u foliju i termo deku tijekom tretmana'.

Također u 30-ima se preporučaju ručne anticelulitne masaže, te posebna metoda endemologije LPGLIPO 6 - anticelulitni tretman u kojem se pomoću posebnih valjaka koji se okreću u 4 različita smjera djeluje na limfni sustav, a tretman rezultira eliminacijom celulita, zatezanjem kože i oblikovanjem tijela.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.