Ljepota i relax 14. kolovoza 2015.

Božica Lakšmi donosi obilje u život

Boz-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osjećaš li ponekad stagnaciju, kao da ne možeš napredovati u poslu, ostvariti zadane ciljeve?  Osjećaš li stagnaciju i na financijskom planu i želiš li promjenu?  Nauči kako razviti pozitivan stav prema svojim financijama i privući obilje u život. Upoznaj energiju Lakšmi - najsjajnije boginje koja predstavlja razvoj obilja u svim aspektima života

Svakodnevni stres i napetosti mogu nas kočiti u ostvarivanju ciljeva jer ne djelujemo po prirodnom zakonu, koji glasi: "pozitivna energija privlači (samo) pozitivnu, i obrnuto". Obilje i bogatstvo nije samo brojka na računu, cifra u našem novčaniku. Čitava kreacija ispunjena je bogatstvom koje se očituje u svemu što nas okružuje, bogatstvo je priroda, zrak koji udišemo, prirodna hrana, bogatstvo je i osmijeh koji ćemo nekome uputiti, naše zdravlje, predivni obiteljski trenuci. Stoga je dobro krenuti od pozitivnog stava i zahvalnosti.

Blagostanje treba dijeliti

Kaže se da uspješnog čovjeka ne čini samo uspjeh, slava i novac već opće blagostanje koje se očituje u njegovu dobru zdravlju, skladnim međuljudskim odnosima i prijateljima koji ga okružuju te osobnom zadovoljstvu, a tek kada smo sretni, možemo biti uspješni i privlačiti pozitivne stvari u svoj život. Ne obrnuto, kako često mislimo, da ćemo biti sretni tek kada budemo uspješni.

Kako je kreacija ispunjena obiljem i bogatstvom koje su izražaj njene manifestacije, ono se očituju svuda oko nas - u prirodi, životinjama, biljkama i čovjeku. Bogatstvo, obilje, ispunjenje, duhovnost i sreća su stoga aspekti života koji se trebaju samo ispravno njegovati, kroz tehnike samorazvoja, pozitivan stav, nesebičnost i ispravnu edukaciju.

Vizualizacija za razvijanje pozitivnog stava

Personifikacija boginje Lakšmi je zapravo vizualizacija koja nam pomaže da profinimo svijest i razvijemo pozitivan stav. Obožavanje boginje Lakšmi je drevni ritual koji se održavao u pradavna vremena, a očuvao se i do danas. Božica Mahalakšmi predstavlja energiju razvoja i obilja u svim aspektima života. U indijskoj mitologiji ona je predstavljena kao prekrasna boginja koja stoji na lotosu roze boje, koji je simbol rođenja u materijalnom svijetu i samoostvarenja. Ima četiri ruke koje predstavljaju četiri životna pravca- ispravno djelovanje, stjecanje bogatstva, uživanje i ostvarenje; te ju prate dva slona koji predstavljaju ime i slavu koju donosi svjetovno blagostanje. Također simboliziraju i zajedništvo i podsjećaju da je dobra potrebno dijeliti s drugima da bi se okusio vlastiti napredak. Ispravno razumijevanje štovanja boginje Lakšmi se ne očituje samo kroz stjecanje zlata i novaca, već kroz razvoj obilja u svim aspektima života.

Princip Lakšmi

Kako Lakšmi voli davati, ali i voli darove, taj princip (lakog) davanja i primanja trebamo uvijek imati, kako bi energija bila protočna, a novac i obilje nam stalno dotjecali u životu. Stoga se i simbolično za štovanje Lakšmi priprema voće, cvijeće, slatkiši, riža i mlijeko – simboli obilja. Prema legendi, Lakšmi, božica bogatstva i žena Višnua, nas tada posjećuje i obasipa darovima i blagoslovima. Smatra se da što je Lakšmi sretnija i zadovoljnija s onim što nudimo, to će više blagosloviti obitelj zdravljem i bogatstvom.

Također se čanta/pjeva himna Lakšmi, s namjerom uklanjanja prepreka za ostvarenje naših želja, uklanjanje negativnosti te privlačenja obilja i bogatstva. Izgovaranje mantri je popraćeno zvukom zvonca, za koje se smatra da invocira (priziva) pozitivne energije. Dodatno za namjeru privlačenja bogatstva i prosperiteta, možemo se poslužiti simbolima obilja ili biljkama koje privlači taj princip, kao što su bijeli ljiljani, cimet, klinčić i bosiljak, te naravno kovanice.

Osam aspekata Lakšmi, za osam principa bogatstva

Postoji osam aspekata Lakšmi i praksom njenog obožavanja razumjet ćemo, obogatit i oživit svih osam, sa svrhom osvješćivanja tog principa koji se nalazi u nama i svuda oko nas. Ove manifestacije Lakšmi vladaju s osam izvora bogatstva i tako predstavljaju snagu Šri Lakšmi. Onaj koji čanta himnu Lakšmi dobit će ostvarenje svih želja i veliko bogatstvo.

  1. Prvi aspekt Lakšmi je Adi Lakšmi. Ona je izvorna, prvobitna kozmička forma Lakšmi. Ona predstavlja početak i ima transcendentalne karakteristike.
  2. Druga Lakšmi zove se Dhanya Lakšmi. Ona je boginja žitarica i vegetacije. U Grčkoj je poznata kao Demetra, koja nosi proklijalu rižu, žito i kukuruz. Hrana je bitna za naš opstanak i to je božanski dar čovjeku.
  3. Vira Lakšmi je treći aspekt i predstavlja snagu i hrabrost. Često ova Lakšmi nosi disk, strijelu, koplje i luk. Ovime ona rastjeruje neprijatelje vitalnosti: strah, neodlučnost, lijenost i zbunjenost. Ona puhne u školjku i proizvodi Pranava- stvaranje zvuka, koji čisti tamu.
  4. Četvrti aspekt je Gaja Lakšmi što znači slon. Ova Lakšmi je sa slonovima. Slon predstavlja mudrost, postojanost i dugovječnost. Ova Lakšmi sa slonovima predstavlja plodnost i bogatstvo naših ideja.
  5. Peti lik Lakšmi se zove Santhana Lakšmi. Ona predstavlja kontinuitet, prosperitet vlastite obitelji. Pomaže da prođemo kroz teške periode i krenemo dalje.
  6. Šesti aspekt je Vijaya Lakšmi, boginja pobjede. Obično ima osam ruku koje većinom drže oružje. Dvije ruke su u mudrama. Prva Adhaya što znači "ne boj se", a druga Varadha što znači "daje blagoslov". Ona u potpunosti otklanja strah.
  7. Sedmi apsekt je Aishvarya Lakšmi i znači suverenost, nezavisnost. Kroz usavršavanje svoje sadane, mi postajemo kraljevi svoje svijesti i dobivamo njenu naklonost.
  8. Osmi aspekt je Prana Lakšmi. Ona je blistava boginja bogatstva koja se prikazuje kako stoji ili sjedi u lotosu u punom cvatu. Mnoštvo je njenih ukrasa, vijenci svježeg cvijeća, naušnice, narukvice, zlatna kruna i u crvenom je sariju sa zlatnim rubom. Jedna od njenih ruku je u položaju koji ispunjava želje i spušta beskrajan tok zlatnih novčića. Ovo je Lakšmi koja će vam dati bogatstvo, obilje, uspjeh u poslu, sigurnost obitelji.

Za više informacija posjeti stranicu Divine Energy Park, organizacija za razvoj svijesti, zdravlja, prirode i mira.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.