Ljepota i relax Prirodno lijepa 16. kolovoza 2016.

Bjelančevine iz jogurta sužavaju pore, a jabučni ocat "briše" akne

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jabučni ocat na koži može stvoriti poželjnu pH vrijednost, pri čemu će spriječiti izbijanje prištića i začepljenje pora te će učiniti da tvoja koža ne postane ni presuha, a ni premasna. Jabučni ocat sadrži pH 5,5, što je vrlo blizu idealnoj pH vrijednosti ljudske kože.

Kako ga koristiti: Kao prirodni tonik. Pomiješaj trećinu jabučnog octa s dvije trećine vode i dobro promiješaj. Nanesi na čisto lice blazinicom, a nakon što se tvoja koža osuši, nanesi uobičajenu hidratantnu kremu.

Med i limun

Med i limun u kombinaciji pružaju prirodnu hidrataciju i imaju antiseptičko djelovanje, što je savršena kombinacija za njegu kože. Citrusna kiselina iz limuna ubija bakterije koje uzrokuju pojavu akni, dok enzimi iz citrusa pomažu u odstranjivanju mrtvih stanica na koži. Med je pak prirodno antibakterijsko sredstvo puno antioksidanasa, koji sprječavaju pojavu akni i usporavaju starenje kože.

Kako koristiti: Pomiješaj dvije žlice meda s jednom žlicom svježeg limunovog soka. Zagrij između prstiju, pa premaži tanki sloj po licu i vratu. Ostavi na licu dok se ne osuši, a zatim isperi toplom vodom.

Jogurt

Jogurt je prirodni čistač lica, jer je bogat bjelančevinama i mliječnom kiselinom. Ova kombinacija pomaže detoksikaciji kože. Redovno nanošenje mliječne kiseline pomoći će tvojoj koži u uklanjanju mrtvih stanica, a bjelančevine će suziti pore, ublažiti izgled sitnih bora i hidratizirati lice.

Kako koristiti: Nježno umasirati tanki sloj jogurta na čisto lice, koristeći jagodice prstiju. Ovo će pomoći da se skine preostala prljavština ili kozmetika na licu. Ostavi na licu nekoliko minuta, a zatim se umij toplom vodom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.