Ljepota i relax 11. veljače 2013.

Aktiviraj točke za bolje raspoloženje!

Barsi_Otvor
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Aktiviranje barsa, točaka koje se nalaze na glavi, nalik je ulasku u "hard disk" našeg mozga i brisanju nekorisnih datoteka. Što više beskorisnih podataka izbrišemo to više prostora dobivamo da kreiramo ono što istinski želimo. Laganim dodirom barsi se aktiviraju i tako omogućuju energiji da teče i da se otpuste stavovi koji priječe naš razvoj

"The Bars" se sastoji od 32 točke na glavi koje čuvaju memorirane elektromagnetske komponente svih naših misli, ideja, stavova, odluka i vjerovanja koje smo ikada imali o liječenju, tijelu, kontroli, svjesnosti, kreativnosti, energiji, starenju, seksualnosti, novcu... Svaka misao, ideja ili stav koji postanu tvrdokorni ograničavaju našu sposobnost da privlačimo nove i svježe ideje pomoću kojih bi kreirali bolju stvarnost.

Dodir koji oslobađa

Bars tehnika ili pristup svjesnosti (Access Consciousness), nastala je prije dvadeset godina u SAD-u, začetnik tehnike je Gary Douglas. Kod nas se tehnika radi od prošle godine, a donijela ju je Vladica Djordjevic koja živi u Švedskoj. Radionice u Zaprešiću i drugim gradovima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji uz Vladicu Djordjevic vodi Snježana Gottstein.

'Svaka od 32 točke na glavi odnosi se na jedno područje u našem životu na sve dobro i loše što nam se događa. Naši stavovi su zapravo razlog zašto imamo život kakav imamo, s određenim problemima, bolestima itd. Tehnika se izvodi na vrlo jednostavan način. Laganim dodirom točka na glavi cijeli naboj pohranjen u njima se prazni i oslobađa nas. Prednost ove tehnike je što su  promjene vidljive vrlo brzo i u svim sferama života. Osoba koja prima tretman uopće ne mora znati što se otpustilo i iz kojeg vremena, niti se suočavati s prošlošću da bi poboljšala svoju sadašnjost', objasnila je Snježana Gottstein.

Pitanjima do cilja

Na radionicama se uči kako stimulirati točke na glavi/barse i tako pomagati sebi i drugima. Osnova su barsi, a kasnije postoje i viši stupnjevi edukacije. Snježana Gottstein objasnila je kako je na nju djelovao barsi: 'Mene je tehnika odmah oduševila, već 20 godina bavim se raznim meditacijskim tehnikama, poput reikija, a hodala sam i po žeravici. Tako da čim sam prvi put probala ovu tehniku znala sam da djeluje. Pored svog osnovnog učinka, oslobađanja od starih obrazaca, barsi tehnika pomaže da osoba bude jača i da je problemi ne slome nego da ih rješava.

Nakon osnovne tehnike svima preporučujem da odu na Foundation gdje se obrađuju pojedina životna područja i uče se tehnike kako ih unaprijediti. Cijeli sustav pristupa svjesnosti počiva na pitanjima. Važno je  pitati jer svako pitanje otvara nove mogućnosti. Primjerice, kad imaš dan tijekom kojeg ti je sve išlo odlično i onda se na kraju zapitaš može li još bolje. Tim pitanjem se zapravo kreira mogućnost da bude još bolje i tako nastaju pozitivna čuda u našim životima.'

Barsi i depresija

Na pitanje može li barsi metoda pomoći u liječenju depresije Snježana Gottstein je dala kratak, ali optimističan odgovor: 'Osobama koje pate od depresije svakako bih preporučila da za početak dođu na tretman, a nakon toga i na radionicu jer nakon jednog tretmana najbolja stvar koja im se može dogoditi je da im se promijeni cijeli život, a najgore što se može dogoditi je da će se osjećati kao poslije dobre masaže.'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.