Ljepota i relax 14. srpnja 2016.

Ako ti nedostaje vitamina C, okupaj se u njemu

Tuširanje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vitamin C uvijek nam je potreban jer osnažuje imunitet i štiti od bolesti. Osim što pozitivno utječe na zdravlje, ovaj vitamin važan je za ljepotu kože, te snagu krvnih žila. Navodno da kupanjem u vitaminu C koža postaje čišća i blistavija, a kosa gušća i sjajnija.

Vitamin C se obično uzima kroz voće i povrće ili u kapsulama. Ali jedna kompanija odlučila je ponuditi filtere s vitaminom C koji se ugrađuju u glavu tuša, te ispuštaju taj vrijedni vitamin prilikom svakog tuširanja.

Dermatolozi nisu oduševljeni idejom

Koža navodno ovako apsorbira vitamin C, a filter ujedno neutralizira klor u vodi. Glasnogovornici kompanije tvrde da tuširanjem u vitaminu C koža postaje čišća i blistavija, a kosa gušća i sjajnija.

No, dermatolozi upozoravaju da nije sve tako sjajno. Oni smatraju da neutralizacija klora ne mora biti dobra, jer se klor s razlogom nalazi u vodi – kako bi nas štitio od različitih bolesti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.