Ljepota i relax Prirodno lijepa 03. srpnja 2016.

7 načina kako koristiti glinu za zdravlje i ljepotu

Glina_Za_Liječenje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glina predstavlja svestrani proizvod prirode koji, vraćajući vrijedne minerale u tvoje tijelo, može učiniti čuda za tvoju kožu i kosu. Postoji mnogo vrsta gline, no najpoznatija je bentonit glina koja potječe iz vulkanskih sedimenta pepela i sadrži veliki udio aluminijevog silikata.

Za bentonit glinu se smatra da ima veliku sposobnost apsorpcije toksina, teških metala, nečistoća i kemikalija iz kože. Donosimo ti nekoliko ideja kako da bentonit glinu uklopiš u svoju svakodnevnu rutinu održavanja zdravlja i ljepote.

Napravi masku za lice

Ovo je način korištenja gline s kojim se najčešće susrećemo. Napravi pastu od gline i vode u omjeru 1:3 i apliciraj na lice. Masku na licu ostavi 20-ak minuta, a zatim je isperi. Možeš ju koristiti na cijelom tijelu, kod iritacija kože, opeklina, ugriza kukaca, celulita i ekcema.

Za oralno zdravlje

Napravi vlastitu vodicu za ispiranje usta tako da pomiješaš ½ žličice gline s ¼ šalice vode.

Napravi kupku od gline

Napuni kadu vodom i dodaj 1 do 2 šalice gline. Nakon kupanja u glinenoj kupki, tvoja koža će biti meka i glatka.

Koristi je kao zamjena za sapun

Glinu možeš koristiti i za pranje cijelog tijela, uključujući kosu.

Glinu možeš i piti

Glinu možeš koristiti i kao „unutarnjeg čistača“ organizma na način da je pomiješaš s vodom. Preporučamo ti da prije same kupnje provjeriš je li glina sigurna i za oralnu upotrebu.

Njega bebe

Kod mijenjanja pelena, umjesto baby pudra, možeš koristiti glinu.

Smanji podočnjake

Kako bi smanjila podočnjake, nekoliko puta tjedno stavi tanki sloj paste od gline i ostavi da djeluje najmanje 20 minuta. Glina će smanjiti upalu tako što se apsorbirati višak nakupljene tekućine.  

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mia82

      da li netko ima iskustva s pijenjem gline?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.