Ljepota i relax Zdrava koža 12. veljače 2018.

Šest stvari koje trebaš znati o mehaničkom čišćenju lica kod kozmetičarke

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kozmetički tretman lica jedan je od tretmana u salonu o kojem postoje različite informacije. Često se govori da je to nepotreban i neefikasan tretman i rijetko se razmišlja o njemu kao postupku koji našu kožu održava zdravom. Smatra se i da je to skup tretman, ali u pravilu svaka kozmetičarka zna da je to najbitniji postupak, koji kožu održava čistom i zdravom.

Navest ću neke nepoznanice o kompletnom tretmanu lica ( koji sadrži sve potrebne postupke, od pripreme, pilinga, mehaničkog čišćenja lica, masaže i odgovarajuće maske ), kako bih razjasnila što sve spada u tretman čišćenja lica. Provjerite što vam ovaj tretman u tretiranju kože lica, vrata i dekoltea omogućuje i čemu pridonosi.

Tretman čišćenja lica nije brzi popravak

Razmišljaš o posjeti kozmetičkom salonu kao o odlasku zubaru. Kao što zubar čisti tvoj zubni kamenac, tako i kozmetičar tretmanom čišćenja lica održava tvoju kožu zdravom i oslobođenom od toksina i bakterija koji izazivaju upalne procese na koži. Kao što je baza za održavanje zdravih zuba, njihovo redovito pranje, tako je i mehaničko čišćenje lica u salonu, osnova za održavanje kože što duže zdravom i lijepom.

Priprema lica za tretman mehaničkog čišćenja

Prema tipu i stanju kože odabiremo vrstu preparata kojim skidamo šminku. Nakon čišćenja kože mlijekom i tonikom, koji vraća ph kože na normalu, radimo piling kože. On je vrlo značajna faza tretmana, jer skida gornji mrtvi sloj kože. Uz parenje lica (zagrijavanje kože) time omogućujemo bolje pražnjenje pora koje se lakše otvaraju.

Možda te zanima... Piling od naranče i limuna, maska za lice od jogurta, može li bolje! Ljepota i relax

Možda te zanima... Tipovi, djelovanje i nuspojave: Sve što si željela znati o kemijskom pilingu Ljepota i relax

Ne bi trebala sama uklanjati mitesere i ostale nečistoće

Kao što obrezivanje kožice i uređivanje noktiju treba prepustiti profesionalcu, još je i važnije da istiskivanje mitesera, ostaviš za posjet kozmetičarki, jer za to postoji specifična tehnika. Treba ih istiskivati iz dubine kože, a ne površinski, te brinuti da nakon postupka kožu dobro dezinficiramo i zatvorimo očišćene pore. Slijedi masaža lica, vrata i dekoltea. Pravim odabirom maske na kraju smirit ćemo eventualne iritacije, te kožu hidratizirati ili nahraniti, ovisi što joj treba.

Akne_3 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Čišćenje lica je igra uma

Kad razmišljamo o prednostima ovog tretmana važno je navesti um da razmišlja o onome što je tijelu najugodnije, a to je sigurno masaža.  | Author: Petra Kump, prof. Majstor kozmetike Foto: Petra Kump, prof. Majstor kozmetike

Dobra masaža lica, vrata i dekoltea poboljšava cirkulaciju krvi, a drenažni pokreti izbacuju otpadne tvari iz kože i tako posvjetljuju ten i čine kožu sjajnom.

Masažom dobivamo relaksaciju uma i tijela, a ona pomaže regenerativne procese u koži, ali i cijelom tijelu. Masaža lica sigurno je najbolji dio svih tretmana koji se u salonima nude.

Više je koristi ako na tretmane ideš redovito

Možeš trenirati svoju kožu tako da tretman lica obavljate jednom mjesečno i tako omogućiš svojoj koži da dođe u „formu“. Ako redovito obavljaš tretmane to je kao da treniraš kožu da pravilno radi. Stanice kože vole rutinu i odgovoriti će na to pozitivno. Njihova zahvalnost ogledat će se u dobrom i svježem izgledu, koji će te učiniti sigurnijom.

Mehaničko čišćenje provodi se cijeli život, po preporuci jednom mjesečno, ali u zrelijoj dobi kad se pore počnu skupljati i lučiti manje sebuma, to se prorjeđuje.pa se radi svakih par mjeseci. Masne kože se cijeli život čiste barem jednom mjesečno. Iza 50-e rjeđe, ali isto ovisi o koži.

Cijena ne određuje kvalitetu tretmana

Kada biraš salon i osobu koja će obavljati tretman vjeruj svojem instinktu. Istraži koliko je iskustvo osoblja i uvaži preporuke poznanika ili prijatelja. Odi do salona i naruči se na tretman usmeno. Usput ćeš uočiti kakva je higijena u salonu i osoba koje rade u njemu. Vjerojatno ćeš vidjeti i diplome o završenoj školi i nivou obrazovanja, a na osnovu toga, onda možeš zaključiti hoće li im pokloniti povjerenje. Cijena tretmana najviše ovisi o kvaliteti kozmetike s kojom se radi, te o stručnosti osoblja koje radi u salonu ( iskustvo i školovanje ).

Znak da je tretman bio zadovoljavajući, je dobar izgled kože i osjećaj da se koža dobro regenerirala, a ti se osjećaš opušteno i zadovoljno, jer si učinila nešto dobro za sebe. Zato ne treba  preskakati ovaj tretman. Koliko često ga trebaš obavljati savjetovat će te tvoja kozmetičarka.

Prirodni načini kako se riješiti akni u odrasloj dobi

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      verida1965

      Mozete me pronaci na Verida Caice(Verida Skin Care). Jos jednom hvala.

    • Default avatar -
      verida1965

      Velika zelja mi je da se neko usudi, da organizuje javni natecaj9moze i televizijski), da dokazemo, koliko smo efikasni i koliko vise mozemo pomoci u lecenju akni, od onih koji imaju novca,da naprave skupe klinike. Hvala.

    • Default avatar -
      verida1965

      Ja radim klasican tretman akni, uz koriscenje krema koje sami pravimo, izmedju dva tretmana(na mesec dana). Recept je 50-to godisnja tradicija i poslovna tajna. Radim u Skoplju-Makedonija i Pristina-Kosovo. I ozbiljno tvrdim, da mogu da izlecim i najkomplikovanije akne. Odnosno, one koje cuveni dermatolozi ne mogu ni da dotaknu. Njima ne moze da pomogne niti laserska tehnologija. Medjuti, onisu su toliko skupi, a ja toliko jeftina, da oni imaju mnogo bolju reklamu, mnogo posla, a malo efekta.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.