Ljepota i relax 09. prosinca 2016.

3 razloga zbog kojih je pečenje kolača najbolje što možeš raditi ovih blagdana

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Velo često ti dajemo ideje kako pripremiti kolače koji su fini, ali i zdravi. Ovaj put donosimo razloge zbog kojih je pečenje kolača dobro za tebe i zašto bi ipak ovih blagdana trebala pripremiti kolače, a ne kupovati.

Smanjit će stres

Mjerenje sastojka za kolač ili valjanje tijesta zahtijeva da upotrijebiš svu svoju mentalnu snagu kako bi se što bolje koncentrirala na postupak pripreme. Uz to, priprema kolače će te opustiti jer ćeš prestati misliti na sve druge obaveze. Mirisi cimeta, ruma, kokosa i drugih sastojaka stimulirat će centar u mozgu za emocije, a uz direktan protok krvi kontrolirat će žarište impulsa te ćeš osjetiti smirenost i biti dobro raspoložena.

Ususret blagdanima: Zamjene za bijeli šećer u božićnim kolačima

Potaknut će tvoju maštovitost

Iako se u pripremi kolača najčešće držimo recepta, svaki od njih omogućuje određene izmjene. Sastojke često nije moguće mijenjati, ali je način slaganja voća, dekoriranja pečenog kolača ili izrezivanja različitih oblika keksića najčešće rezultat naše mašte. Stoga svaki kolač može biti odraz naše kreativnosti, ali i ostalih vještina koje se s vremenom usavršavaju. Moglo bi se reći da je priprema kolača poput slaganja Lego kocki jer uz iste kocke ili sastojke možemo vrlo često složiti ili pripremiti drugačije oblike.

 | Author: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Razveselit će tebe i tvoje najmilije

Ima li išta ljepše kada uprljaš ruke dok sa svojom bakom, mamom ili djecom pripremaš kolače i tako cijeli dan pretvoriš u druženje. Netko od njih će polizati posudu s čokoladom, a ti ćeš možda otkriti neke nove savjete koje je tvoja baka ili mama do sada držala za sebe. Na taj način ćete se još više povezati. Na kraju dana slijedi najbolji osjećaj od svih, a to je divljenje gostiju i ostalih ukućana zbog prefinih i predivnih kolača koje si pripremila. Možda neki od keksića neće biti toliko uspješni, ali i tu ćeš naučiti nešto korisno jer ćeš sljedeći put znati gdje si pogriješila.

Recept za brze kokos kiflice za bijeli Božić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.