Kolumne 24. prosinca 2018.

Svi nam žele obilje sreće, ljubavi i zdravlja. A gdje je ta sreća?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vrijeme darivanja zakucalo je na naša vrata. Mnogi su odavno napisali listu poklona i krenuli u potragu za njima. S nostalgijom se sjećam dana kada mi je najvažnije bilo napisati čestitke svim bliskim rođacima i poslovnim partnerima.

Sada se sve to odrađuje uglavnom preko mailova, vibera, WhatsAppa. Nestao je osjećaj znatiželje prilikom otvaranja šuškavih kuverata, a nerijetko i muzičkih čestitki. Osjećaj radosti znao me je obuzimati kada bih dobila čestitke od prijatelja koje sam gotovo zaboravila. Brzo bih uzvraćala na isti način kako bi se i oni razveselili.

Zanimljivo je da svaka čestitka ima gotovo isti sadržaj. Svi nam uvijek žele obilje sreće, zdravlja i ljubavi. Pitamo što je sreća. Za većinu je sreća nešto nerealizirano. Smatraju da će biti sretni tek kada kupe komforniji stan, pa onda bolji auto, da pronađu idealnog partnera. Naravno u međuvremenu se još nisu uspjeli povezati sa srećom jer uvijek nešto nedostaje da bi joj se predali.

I tako jednog dana kada bolest pokuca na naša vrata prizemljimo se i počinjemo shvaćati da smo bili samo promatrači života, a sreća nam se smiješila i cijelo vrijeme bila pred našim očima, nudila se, slala nam signale, a mi smo je tražili negdje u daljini.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Karakteristika prave izvorne sreće je unutarnji mir

Dano nam je sve da bismo bili sretni, ali većina nas to ne zna prepoznati. Um, duša i srce su potpuno koordinirani za sreću, samo u taj osjećaj trebamo koraknuti. Važno je prihvatiti vjerovanje da je pronalaženje sreće svrha našeg života. Potrebno je shvatiti da mnogo više možemo dati i primiti kada smo sretni. Sretni ljudi skloniji su poklanjanju sebe, opraštanju i ljubazniji su. Karakteristika prave izvorne sreće je unutarnji mir.

Većina osoba je krajnje nesvjesna svog mišljenja i djelovanja. Dobro je znati i da mašta i misli imaju veliki utjecaj na život. Kad većina naših riječi ima korijen u dobroti i ljubavi, osjećamo mir i ispunjenje te pridonosimo stvaranju boljeg svijeta.

Tko nije sretan treba promijeniti mentalni sklop

Ljudski je mozak poput računala, ali mnoge osobe imaju program s negativnim i starim obrascima ponašanja, što znači da treba reprogramirati um s idejom da živimo što više u sadašnjem trenutku. Mnogi se programiraju samo da jure za materijalnim dobrima, ali ubrzo shvate da to ne donosi trajnu sreću.

Možeš provesti ostatak života tražeći sreću u vanjskom svijetu, ali ako um zadrži stari negativni obrazac, nikada je nećeš naći, tragat ćeš za blagom na kraju duge. Čovjek u sebi treba stvoriti stanje da živi, a ne samo da egzistira.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Probudi se i shvati da svijet nije loše mjesto za život

Na svijetu postoji mnogo patnje, zla, mučenja, razaranja i gladi. Za to ne postoji pravo objašnjenje. Možemo pokušati tumačiti raznim teorijama, ali nikada to nećemo uspjeti objasniti jer život je misterija, a naš um teško spoznaje smisao svijeta izvan sebe.

Zato nam jedino preostaje da se probudimo i shvatimo da svijet nije loše mjesto za život, problem je samo u nama. Kada to osvijestimo, sve dobiva smisao.

Možda te zanima... Kako hrana djeluje na tijelo i um i zašto je važno tko ti kuha? Kolumne Možda te zanima... Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima Kolumne

Previše se energije troši na nastojanje da se promijeni svijet, a premalo na duhovno buđenje. Kada skinemo koprenu s očiju, znamo što nam je činiti, pa čak iako malo, ali pozitivno činimo, dobre se stvari tada jednostavno događaju.

Postoji teorija da se svi rađamo sa sviješću ličinke, imamo izbor odabrati svoj put, put pozitivnosti, svjetlosti i izrasti u leptira, ako ne, život će nam uvijek djelovati težak i turoban.

Tek kada čovjek u sebi stvori stanje mira i sreće, njegov će se vanjski svijet promijeniti, privući će pozitivne situacije, događaje i ljude sličnih vibracija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.